Published On: mie, Sep 26th, 2012

Gheorghe Bunea Stancu: “Nu m-am nascut si nu voi muri presedinte, dar nu pot lasa judetul pe mana lui Diacomatu, Cocos si Oprea”

Share This
Tags

Dupa trei amanari, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins actiunea presedintelui Consiliului Judetean Braila, Ghoerghe Bunea Stancu, ca nefondata, dupa ce presedintele CJ contestase in instanta un raport al Agentiei Nationale de Integritate. Procesul nu este nici pe departe finalizat, pentru ca fost declarat deja recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reporterii Infobraila au reusit sa obtina un interviu in exclusivitate cu cel mai vanat politician brailean de catre un sistem putred, care dispune de mijloace materiale, politice si de persuasiune foarte mari, acelasi sistem care a incercat, fara succes, sa-l invinga in alegerile locale.

“Acest exces n-o sa faca bine nici mie, nici judetului si nici tarii”

“Opt ani nu am fost nici incompatibil, nici in conflict de interese. Acum, din cauza unor interese, se incearca, cu mijloace care nu tin de partea legala, sa fiu acuzat de un conflict administrativ de interese”, isi incepe Gheorghe Bunea Stancu propria explicatie asupra a ce i se intampla. “Eu stiu ca exista conflict de interese atunci cand ai un avantaj economic, dar cand servesti interesele unei administratii publice nu vad unde este conflictul?! Eu nu pot sa stau la usa inscrierilor in cea ce priveste licitatiile si sa spun asta da sau asta nu! Ce fac o mie de oameni care muncesc la Concivia, daca ei nu au dreptul sa-si puna la dispozitie priceperea, munca, pentru a incasa niste bani conform celor legale. Eu vreau sa merg dupa urmatorul pincipiu ca legea este una si nu sunt mai multe legi si legea n-ar trebui sa dea loc la interpretare si trebuie aplicata in litera ei. Acest exces n-o sa faca bine nici mie, nici judetului si nici chiar tarii”, spune Bunea Stancu.

Cocos, Oprea si Diacomatu au interse directe in eliminarea presedintelui CJ Braila

Intrebat daca exista vreun grup de interese care doreste sa-l inlature, presedintele CJ Braila nu se fereste sa dea nume. In stilu-i direct, Bunea Stancu spune pe fata: “Pot sa nominalizez, daca ne uitam in campanie si daca ne uitam cine a pus bani in campanie! N-ar fi greu, ca au fost doi candidati. Iar aici organele statului dar si cele din Primarie nu si-au facut datoria. Acest individ (Sergiu Diacomatu – n.r) se lauda ca a cheltuit 10 milioane de euro! Vad ca nu il intreaba nimeni de unde i-a avut! La noi, daca s-ar fi intamplat un astfel de plasament electoral, ca la urma urmei este o mita electorala daca vreti, cu siguranta ca eram dupa gratii astazi. Ei deja au impartit terenurile, dintre Braila si Galati! Sunt unii de prin Bucuresti, cred ca-i cheama Cocos, Gabi Oprea, nu stiu cum ii mai cheama. Sunt multi! Ei deja au luat, au impartit lacurile, au impartit proprietatile care le-am adunat bucata cu bucata si intr-o emisiune televizata o sa vorbesc despre patrimoniul judetului si o sa vedeti ca majoritatea patrimoniului este cumparat pe timpul cat Stancu a fost presedinte! Este unul din cele mai bogate judete ca si patrimoniu din tara. Avem mii de hectare de teren si ele sunt de pe timpul domnului Adrian Nastase si lui Alin Teodorescu, care ne-au ajutat la acea vreme, ca Braila sa faca un pas important in ceea ce priveste marirea patrimoniului. Ei nu urmaresc altceva, ei impart totul, trec in privat, vand, dau autorizatii ilegale, vor sa-I nenoroceasca pe astia care fac energie alternativa. Deci numai asta discuta ei! Niste oameni care nu au servici. Niste oameni care la Agentia de Restituire a Proprietatii ar trebui sa dea niste raspunsuri. Am sa adresez si eu o intrebare politica primului ministru, din acest punct de vedere. Daca la noi se aplica legea, la cei ca mine, la Diacomatu nu trebuie sa se aplice legea?! De ce, daca Mihai Razvan Ungureanu a facut afirmatia publica, nu la colturi ca, 80% din dosarele de restituire a proprietatilor de la Atutoritatea Nationala nu sunt in regula, nu se iau masuri impotriva celor vinovati? Sunt multe lucruri ilegale acolo, prin stabilirea prioritatilor, dar si prin acele supraevaluari care dintr-un leu au facut sapte!”

“Nu m-am nascut si nu o sa mor presedinte!”

Gheorghe Bunea Stancu nu cunoaste intreaga retea care pune la cale scoaterea lui din scena, ba chiar sustine ideea ca nu trebuie sa ocupi o functie pana la moarte, dar nu vrea sa cedeze fara lupta! “Orice este posibil, nu pot sa fac afirmatii de genul asta pentru ca interesele sunt din mai multe locuri si atunci si-au dat mana din acest punct de vedere”, spune Bunea Stancu, insa precizeaza: ”Eu vreau sa va spun ca nu m-am nascut presedinte, nu vreau sa mor presedinte! Am si spus ca nu o sa mai candidez din 2016. Imi ajung trei mandate, dar nici nu am sa ies prin usa din dos ca vrea nu stiu cine! S-a declarat recurs, cum era normal sa se declare recursul, si sunt increzator ca justitia isi va face datoria si adevarul va iesi la lumina! Asta si doresc, sa se cunoasca adevarul. Nu tin de scaun. Ma gandeam foarte serios sa renunt chiar foarte curand, dar trebuie sa existe un respect pentru cei care te-au votat, pentru ca m-au votat aproape 75.000 de oameni. Nu te poti juca nici cu banii statului nici cu demnitatea celui care a inteles sa vina la vot si care a votat!

Eu trebuie sa-i reprezint si pe cei care m-au votat si pe cei care nu m-au votat. Dar ma bantuie acest gand, de o perioada destul de lunga sa renunt, poate si inainte de a candida, dar tocmai in ideea de a nu lasa un netrebnic din asta sa puna labele pe un judet care este in crestere. Tocmai asta m-a facut sa candidez si daca nu am ajuns la mana unuia ca Diacomatu si gasca lui care doreau sa conduca judetul asta inseamna ca suntem pe drumul bun!”

Comentarii

comentariu

About the Author

-