Published On: mie, Sep 12th, 2012

Ford a lansat noul motor EcoBoost

Share This
Tags

Lansarea Ford, care a purtat numele “Go Further” a avut loc pe 6 septembrie la Amsterdam. La acest eveniment au participat circa 2500 de persoane. Deschiderea evenimentului a fost facuta de catre reprezentantul marcii Ford in Europa, Robert De Waard.

Cu o istorie de peste 100 ani in Europa, Ford isi propune, pe cand alte companii se inchid, sa creasca vanzarile in urmatorii cinci ani cu 20%. In incinta reprezentantei Ford Braila, a avut loc o scurta prezentare a evenimentului de la Amsterdam.

Lansarea din Olanda a avut ca scop promovarea motorului de 1L EcoBoost care reduce cu 20% consumul de carburant si emisiile de CO2. Acesta va fi produs si in fabrica Ford de la Craiova si are la baza o tehnologie spatiala. Acesta are 3 cilindri, un consum de 4,5 l/100 km si atinge in 4 secunde 100 km/ora. Inovatia acestul motor consta in faptul ca acesta isi regleaza singur viteza in functie de distanta de masina din fata. Reprezentantii Ford au prezentat noul model Mondeo, cu un design incredibil ce aduce cu un Aston Martin, noul Ford Fiesta imbunatatit si Focus electric. Cele trei SUV-uri Kuga, Edge si Ecosport au facut senzatie la capiltolul dotari. Portbagajul lui Kuga poate fi deschis cu ajutorul senzorilor. Vanzarile lui Ford la capitolul SUV-uri au mari asteptari pentru urmatorii sase ani, estimate la 1 milion de autoturisme. Sistemul SYNC este varianta de top, demonstrata pe un Mondeo si care transforma masina intr-un adevarat hub multimedia. Acesta are mai multe intrari pentru telefon, audio si video. In cazul unui accident, SYNC foloseste telefonul conectat la masina ca sa apeleze automat 112, functie ce va fi disponibila si in Romania pe modelul B-Max. Centurile gonflabile ce se umfla in 40 de secunde de la impact, atenueaza socul retinerii in scaun, manajand oasele si pielea. Vedeta prezentarii “Go Further” a fost Mustang-ul american care vine oficial si in Europa. Preturile sunt deocamdata necunoscute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-