Published On: mar, Sep 25th, 2012

Facebook urmareste discutiile pe chat si te poate reclama la politie

Share This
Tags

Facebook, dar si alte retele de socializare, verifica permanent discutiile purtate de utilizatori in cadrul sesiunilor de chat, alertand autoritatile la detectarea indiciilor privind activitati criminale, sau alte comportamente suspicioase.

Procesul de verificare este desfasurat cu ajutorul unui software specializat, ce scaneaza discutiile dintre utilizatori cautand cuvinte si fraze care semnaleaza posibile probleme. Printre altele, se da alarma atunci cand este detectat folosirea unui limbaj vulgar, sau schimbul de informatii personale intre utilizatori.

Software-ul de monitorizare acorda o atentie deosebita utilizatorilor ocazitionali, care nu au inca o prezenta bine stabilita pe site, sau daca datele personale din profilurile celor participani la conversatie indica posibile probleme, spre exemplu o diferenta foarte mare de varsta intre cei doi.

Brailenii au ramas surprinsi la aflarea acestei vesti dar si incantati in acelasi timp.

“Mi se pare foarte bine. Aricum sunt multi care au pagini de facebook cu poze copiate de la altcineva sau cu diferite fete carora le creeaza o imagine proasta”, a declarat Oana B, de 21 de ani din Braila.

“Eu am vazut poze pe unele pagini de facebook cu detinuti [n penitenciar”, a adaugat Elena B.

Suplimentar, filtrul de scanare verifica si da alarma la detectarea anumitor fraze care au mai fost intalnite si in trecut la discutiile purtate intre infractori cunoscuti, printre care si pedofili. La detectarea unui schimb suspicios de mesaje pe chat, sistemul anunta in mod automat unul dintre angajatii Facebook, care determina mai departe gradul de pericol si daca este necesara alertarea autoritatilor.

Nu este insa clar daca sesiunile de chat trecute prin procesul de scanare sunt sterse imediat, sau pastrate permanent pe serverele companiei.

Momentan, parerile sunt impartite intre utilizatori convinsi ca administratorii Facebook aduc o contributie pozitiva, ajutand la prevenirea tentativelor de frauda, depistarea mai rapida a pradatorilor sexuali si prevenirea altor activitati criminale, respectiv utilizatori ingrijorati de faptul ca discutiile private ar putea fi interceptate in mod arbitrar si citite de persoane straine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-