Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Fabrica de conserve Braicar

Share This
Tags

* A inceput scoala si odata cu ea si calvarul din mijloacele de transport in comun *

Ca pestii din conserva, asa transporta Braicar-ul calatorii braileni. Mijloacele de transport in comun au devenit neincapatoare. Daca pana acum persoanele varstnice erau calatorii de baza ai Braicar-ului, acestora li s-au alaturat si elevii. Dis de dimineata, a calatori cu Braicar este o loterie. “Nu avem loc in autobuz de persoanele in varsta. Noi mergem la scoala ca sa invatam. nu inteleg unde se duc oamenii astia asa de dimineata” a declarat Negoita Mihaela, eleva in clasa a X-a a unui liceu brailean. Pe de alta parte nici varstnicii nu sunt incantati de prezenta elevilor in aubuz si tramvai.

“In fiecare dimineata merg cu autobuzul la piata sau unde am eu nevoie. Este ingrozitor. Cuvinte obscene, muzica, rasete, de asta avem parte cand urca din statie cate un grup de elevi. Nu mai exista respect in Braila”, marturiseste Neluta R, o pensionera de 71 de ani.

In Braila peste 20.000 de pensionari beneficiaza de abonamente gratuite.Chiar daca ei reprezinta viitorul orasului nostrum, elevii nu se bucura de acest privilegiu acordat doar batranilor cu pensii mai mici de 1.000 de lei.

Solutia pe care o vad atat persoanele in varsta cat si elevii ar fi marirea frecventei a mijloacelor de transport in intervalele orare in care elevii vin si pleaca de la cursuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-