Published On: mar, Sep 18th, 2012

Evaluarea psihologica a cadrelor didactice – o enigma

Share This
Tags

* Chiar daca evaluarea psihologica a cadrelor didactice la inceput de an scolar e o necesitate nu exista o evidenta clara in acest sens *

Cadrele didactice ar trebui sa isi faca testele psihologice la inceputul fiecarui an inainte de a veni la catedra pentru a preda elevilor. Recomandarea de a efectua aceste teste exista din partea inspectoratului. Rezultatele sunt confidentiale iar cu ajutorul acestor evaluari eventualele probleme medicale depistate pot fi remediate evitand astfel ca elevii sa fie pusi in pericol. “In principiu parerea mea despre aceste testari este una buna si daca sunt facute cu simt de raspundere ne dau si datele care pot fi folosite corespunzator”, a declarat Danielescu, inspector general ISJ Braila.

Testarile psihologice nu reflecta intotdeauna realitatea desi de veridiciatea lor depinde siguranta elevilor la orele de curs, lucru care ar trebui sa constituie o prioritate. Acest lucru este dovedit de cazurile depistate de-a lungul timpului de actiuni sau comportamente necorespunzatoare a profesorilor. “Sunt situatii in care ar trebui sa existe testari suplimentare inafara de aceste testari anuale. De aceste evaluari ar trebui sa se tina cont in situatii deosebite”, a adaugat inspectorul general.

In prezent la nivelul judetului Braila nu exista o evidenta clara in ceea ce priveste numarul cadrelor didactice care si-au facut testul. In general se poate vedea la sfarsitul anului scolar daca testarile au fost facute sau daca au fost eficiente cand vor fi contabilizate incidentele din unitatile din invatamant in care au fost implicate cadrele didactice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-