Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Emeric Ienei va fi supus unei interventi chirurgicale

Share This
Tags

* Fostul antrenor al Stelei va fi operat pe cord deschis si i se vor monta patru by-pass-uri * Operatia dureaza aproximativ 4 ore *

Antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor cu Steaua in 1986, a fost trimis vineri seara de la Spitalul Oradea la Institutul de Inimii din Cluj-Napoca.

Dupa ce Helmuth Duckadam, portarul de la Sevilla, a fost operat in urma unei insuficiente arteriale si apoi internat, marti, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din Bucuresti, acum tehnicianul Stelei din ’86 trece prin clipe grele.

Emeric Ienei va fi operat pe cord deschis si ii vor fi inlocuite, cel mai probabil, doua artere infundate. Fostul tehnician s-a simtit slabit in ultimele saptamini, acuzand oboseala si dureri de piept la efort. Cu toate acestea, a participat sambata trecuta la o actiune publica: i-a oferit trofeul Iuliu Bodola celui mai promitator tanar jucator maghiar din judetul Bihor. Nu s-a plans nimanui si nimeni nu se gandea la ceva rau.

Desi rezultatele unei astfel de interventii sant pozitive in peste 85% din cazuri, reducandu-se astfel si riscul infarcturilor miocardice, exista si riscuri: “Vorbim de risc destul de crescut avand in vedere faptul ca domnul Ienei este o persoana septuagenara. Ar putea fi probleme si daca exista o insuficienta renala sau un diabet”, a declarat dr. Cioringa.

Emeric Ienei s-a nascut la 22 martie 1937. El a fost antrenorul care a castigat alaturi de Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986. De asemenea, a fost selectionerul Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 si al Campionatului European din 2000.

Comentarii

comentariu

About the Author

-