Published On: mie, Sep 19th, 2012

Elevii sunt consiliati in scoli

Share This
Tags

* Elevii din toate unitatile de invatamant au acces la consiliere psihologica

In Braila sunt 25 de consilieri care isi desfasoara activitatea in toate unitatile de invatamant din municipiu.

Rolul consilierilor in scolile din Braila este foarte important. Acestia organizeaza programe educationale in scoli cu rolul de a preveni absenteismul si abandonul scolar.

Ca si adultii, elevii au probleme foarte mari, sufera la fel ca ei, se inchid in ei sau chiar apeleaza la masuri disperate. Problema este ca ei nu stiu cum sa faca fata situatiilor si traiesc adevarate drame, care le marcheaza viata. De la tulburari comportamentale, emotionale, cauzate de situatia familiala, crize de personalitate sau esecuri sentimentale, toate aceste probleme ii imping pe elevi sa apeleze la ajutorul psihologului scolar.

Elevii cu varsta de 18 ani se adreseaza direct consilierului scolar iar activitatile sunt strict confidentiale. In cazul in care elevul are o varsta mai mica de 18 ani, este necesara o solicitare facuta de parintii copilului.

Daca in municipiu toate scolile au consilier psihologic, din pacate in zona rurala, elevii nu se pot bucura de acest ajutor. Motivul pare sa fie lipsa fondurilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-