Published On: lun, Sep 17th, 2012

E toamna, e rost de castraveti murati

Share This
Tags

* Gospodinele incep sa-si pregateasca camara de toamna, insa pretul la castraveti se tine bat

La ce productie de legume a fost anul acesta, nu e de mirare ca pretul castrvetilor nu mai scade, el variand intre 2 si 3 lei, fata de anul trecut cand pretul era la jumatate. ”Nu a fost productie, ploile au lipsit cu desavarsre, numai cine a putut sa-si ude culturile face bani”, a declarat Ionica D., vanzator la piata. In ciuda pretului, macar de pofta tot pun gospodinele cateva borcane la camara. “Anul acesta fac mai putin, dar nu ma pot lipsi sa nu am castraveti pentru salatele pe care le fac de sarbatori” a spus Elvira P., gospodina.

Sunt multe retete de saramura de castraveti, insa cea mai practicata este: o lingura cu varf de sare grunjoasa, neiodata la un litru de apa, se fierbe si cand apa s-a racit un pic, se toarna in bidoane de plastic peste castraveti. In bidoane se adauga bete de marar, crengute cu frunze de visin si hrean. Castravetii murati pot fi serviti drept garnitura la diverse feluri de mancare sau ca ingredient principal la salate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-