Published On: vin, Sep 14th, 2012

Duckadam va fi supus unei interventii chirurgicale

Share This
Tags

* “A venit momentul ca si Romania sa-si faca datoria fata de mine”

In conferinta de presa organizata vineri la Spitalul Militar, presedintele de oanoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a vorbit despre boala de care sufera de peste 26 de ani.

“Nu sunt obisnuit sa vorbesc despre boli, spitale, ci despre fotbal. Multi pot spune ca nu arat ca un om bolnav, dar acest lucru se datoreaza sotiei, care m-a dat cu putina pudra ca sa nu par palid dupa o saptamana de spitalizare. Nu vreau sa fac show din boala mea de care sufar de 26 de ani. Nu-mi este usor, de multe ori iti vine sa renunti dupa atata durere si suferinta. Aproape toti fostii mei colegi au fost alaturi de mine si ieri am fost vizitat de doctorul echipei, de Reghecampf si Mihai Stoica. Sper ca raspunsurile de la medici sa vina cat mai repede si chiar daca plec azi acasa, maine o sa vin la analize si luni la fel”, a declarat Duckadam..

El a povestit ca intre interventiile chirurgicale suferite a avut probleme de blocaj: “Dupa finala de la Sevilla eram in vacanta, la Semlac, am pus mana in pamant si mi s-a deplasat cheagul de sange. In 86 am suferit prima interventie, in 98 a doua si in 2009 a treia. Intre aceste interventii am mai avut probleme de blocaj”.

Medicii de la Spitalul Militar din capitala urmeaza sa se sfatuiasca cu specialisti din alte tari, urm@nd apoi sa aleaga solutia optima pentru fostul portar. “Este un caz mai special pentru ca se adreseaza unei a patra interventii chirurgicale care are loc in aceeasi zona. Nefiind o urgenta absoluta, am considerat ca-i normal sa cerem sfatul unor colegi europeni mai experimentati. Procentul ca solutia sa fie chirurgicala este de 90 la suta din cauza leziunilor anatomice.Totusi, asteptam si alte solutii terapeutice. Vorbim de un bypass arterial si nu coronarian. Dificultatea operatiei consta in faptul ca exista riscul de a se pierde membrul superior drept. 99 la suta operatia se poate face in tara, cu posibiltatea sa asiste si un doctor universurar de afara, caruia i-am cerut parerea. Interventia nu poate fi amanata prea mult timp pentru ca exista riscul unor noi blocaje”, a declarat seful centrului de boli cardiovasculare al Armatei, colonel doctor Cristian Gabriel.

La finalul conferintei de presa, cu lacrimi in ochi, Duckadam a declarat: “Cred ca 53 de ani mi-am facut datoria fata de Romania si cred ca a venit momentul ca si Romania sa-si faca datoria fata de mine”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-