Published On: lun, Sep 24th, 2012

Dormi in strada pentru buletin

Share This
Tags

* Chiar daca brailenii care muncesc peste hotare au plecat, inca se mai sta la coada pentru buletine *

In urma cu cateva saptamani schimbarea cartii de identitate parea imposibila in Braila. Oamenii dormeau in strada pentru a apuca un loc in fata in dimineata care urma. De vina erau brailenii cu loc de munca in afara tarii care se grabeau sa-si elibereze cartile de identitate pentru a se putea intoarce la angajatorii straini.

Nici dupa ce acestia au plecat, cozile de la buletine nu s-au sfarsit. Inca se mai practica dormitul in strada si se pare ca si listele facute de oamenii care pierd nopti la rand in fata Serviciului de Evidenta a Populatiei.

Se intocmesc si cate trei liste si nici una dintre ele nu este respectata, acesta fiind motivul pentru care au loc scandaluri si de cele mai multe ori ajungandu-se si la violente.

Cei din spatele ghiseurilor primesc pe zi un numar aproximativ de 100 de cereri dar numarul celor care asteapta pentru schimbarea cartii de identitate este mult mai mare.

“Suplimentarea personalului ar putea fi o solutie care ar stopa asteptarea aceasta, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza subiectul acesta. Sunt deja foarte multe persoane in fata mea si nu stiu cat o sa trebuiasca sa astept”, a declarat Maria P, o braileanca care asteapta sa isi schimbe buletinul.

Oamenii mai vorbesc si despre anumite sume care sunt platite catre cei care intocmesc listele pentru a intra mai repede. Daca personalul nu este suplimentat, functionarii din spatele ghiseelor sunt nevoiti sa se descurce in aceleasi conditii grele de pana acum.

Comentarii

comentariu

About the Author

-