Published On: vin, Sep 28th, 2012

Doar 33 de angajatori au oferit locuri de munca brailenilor

Share This
Tags

* Peste 200 de absolventi au fost selectati in vederea gasirii unui job, la bursa locurilor de munca *

Inca de la ora 9.00, absolventii braileni s-au strans la usile Salii Polivalente, cu speranta ca prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, isi vor gasi un job.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a organizat in data de 28 septembrie 2012, incepand cu ora 9.00 “Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in municipiul Braila la Sala Polivalenta “ DANUBIUS” .

A.J.O.F.M. Braila a contactat pentru aceasta actiune peste 1000 de angajatori,  din care 33 au confirmat participarea cu 279 locuri de munca, in domenii de activitate pentru fabricarea articolelor de imbracaminte, repararea, întretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, prelucrarea si conservarea carnii. Angajatorii au oferit locuri de munca in domeniul intermedierilor financiare si asigurari, activitati de investigatie si protectie, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu, comert, coafura si alte activitati de înfrumusetare activitati generale de curatenie a cladirilor, constructii, agricultura, inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, activitati de servicii privind forta de munca si in cercetare-dezvoltare în alte stiinte naturale si inginerie.

La bursa au fost prezenti 475 solicitanti de loc de munca, din care peste 280 absolventi iar dintre acestia, 210 au fost selectati in vederea angajarii.

In cadrul actiunii “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, au fost prezenti si elevi din anii terminali ai Grupului }colar Panait Istrati Braila si ai Colegiului Tehnic  “Edmond Nicolau” Braila.

De asemenea, in cadrul actiunii “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, au fost distribuite materiale informative rezultate ca urmare a desfasurarii proiectului “Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor si angajatorilor”, finantat din Fondul Social European, Bugetul de stat si din fonduri proprii, prin POSDRU 2007-2013, respectiv Brosura TIP “Serviciul public de ocupare se prezinta” si Brosura “Povesti de succes ale serviciului public de ocupare”. Absolventilor li s-au oferit si brosuri si pliante precum “Cum sa realizam un bun CV”, „Cum sa alegem anunturile de angajare”, “De ce sa apelezi la serviciul public de ocupare”, “Suntem egali”, “Cum sa pregatim interviul de angajare”, “Cum sa  redactam o scrisoare de intentie”, „Cum sa ne identificam abilitatile si calitatile”, “Cum puteti munci in Europa” si “Nici nu stiti cum va poate ajuta un  tanar”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-