Published On: lun, Sep 24th, 2012

Diaconescu nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchimului

Share This
Tags

UPDATE: Premierul a declarat ca privatizarea Oltchim va fi reluata la inceputul anului viitor, el precizand ca nu poate ramane statul actionar la combinat, fiind nevoie de un partener strategic puternic. “Dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a activa ca actionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba masurile pentru a mentine combinatul si pentru a intra intr-o procedura speciala prin care sa se salveze locurile de munca, urmand a se gasi un investitor serios”, a declarat Victor Ponta.

Astazi, Dan Diaconescu trebuia sa incheie contractul de privatizare a Oltchimului, insa acesta a iesit revoltat din Ministerul Economiei, declarand ca nu poate semna un asemenea contract intrucat nu este complet.

“Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat Dan Diaconescu. Acesta a precizat faptul ca avocatii sai au ramas in sediul Ministerului Economiei pentru lamurirea situatiei si ca dupa ce acest contract va fi incheiat el va vinde actiunile pe care le-a cumparat de la stat catre cetateni “probabil, la pretul de pe bursa”.

Diaconescu si Vulpescu aveau vineri, dupa licitatie, opinii diferite privind momentul semnarii contractului. Astfel, seful OPSPI ii comunicase lui Diaconescu ca spera sa semeneze luni contractul, dar castigatorul licitatiei spunea ca trebuie sa studieze acordul, fara sa ofere un termen concret pentru semnare.

Seful Guvernului, Victor Ponta, a facut mai multe acuzatii grave privind situatia de la Oltchim. “Dupa cum vedeti, trebuie sa reparam noi toate hotiile si toate relele facute de catre PDL: cea mai mare hotie, ani de zile de capusare a Oltchimului de catre firmele PDL, sute de milioane de euro din bani publici bagati de hotul hotilor, domnul Videanu. Ati vazut ca cu o zi inainte de licitatie domnul Videanu si cu domnul Roibu aranjau cum sa faca lucurile la Oltchim si, bineinteles, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, pentru a incerca sa acopere urmele fraudelor uriase facute de PDL la Oltchim”, a spus Ponta.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-