Published On: vin, Sep 28th, 2012

Desi a promis ca o reabiliteaza, “Venus” ramane o amintire

Share This
Tags

* Celebra cofetarie braileana din strada Regala este doar o amintire frumosa, la fata locului aceasta se schimba brusc intr-una trista *

In ciuda faptului ca se afla pe strada Mihai Eminescu, o asa cladire de anvergura istorica zace in paragina. Construit in jurul anului 1900, dupa un proiect al vestitului arhitect brailean I.L.Predinger, imobilul a apartinut candva “CEC-ului” iar la parter se afla o cofetarie cautata de multi care doreau “sa se indulceasca”. Greutatea cu care obtineai o masa la “Cofetaria Venus”, pentru a savura o prajitura si o braga buna era cunoscuta de toti locuitorii urbei.

De ceva timp imobilul apartine Primariei care s-a obosit doar sa blocheze usile si ferestrele cladirii. Interiorul arata jalnic asa cum se poate observa si din imaginile surprinse la fata locului.

Pe fosta strada Regala, veneau brailenii pana in ’89 sa-si efectueze tranzactiile bancare cu singura “banca” de stat din Romania. La inceputul anului, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu a anuntat ca CEC-ul va trece in custodia primariei: “Am castigat in instanta CEC-ul de pe Republicii. Cladirea va fi a primariei, iar cine va fi primar in 2013 se va apuca sa o reabiliteze si sa o consolideze”, a declarat edilul sef Simionescu. Au trecut opt luni si nici un rezultat nu se intrevede. Pacat pentru istoria patrimoniului si pentru imaginea de odinioara. Atentionata pentru trecatori cu bulina rosie in clasa I de grad seismic, cladirea refuza parca sa cada tocmai pentru a fi martora la slabul interes care i se arata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-