Published On: vin, Sep 21st, 2012

Dan Diaconecu a licitat 203.14 milioane lei pentru a salva combinatul Oltchim

Share This
Tags

In urma licitatiei care a avut loc astazi, oferta OTV-istului Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea, a fost in valoare de 45 de milioane de euro, adica 203.14 milioane de lei. Acesta suma se refera doar la parcheul de actiuni al Ministerului Economiei de 54,8% nu si la creantele Electrica si AVAS.

“Am dat de 10 ori mai mult decat a vrut statul roman. Ciocoii nu mai au nici o sansa. Acum a venit poporul la putere. Am dat aceasta suma imensa pentru repornirea combinatului si plata salariilor. Facem subscribtie publica si astept oamenii sa vina sa dea 5 -10 lei. Poporul ma crediteaza pe mine acum ca sa salvam Oltchimul. Domnul Zaremba m-a felicitat, dar a spus ca toate deciziile strategice din combinat vor fi luate doar cu acordul domniei sale”, a declarat Dan Diaconescu.

Firma Aisa, la care care actionar principal este omul de afaceri Stefan Vuza, a ofertat pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei suma de 30 milioane de lei. Chimcomplex a licitat suma de 18,8 mil. lei pe actiunile Oltchim si 221 mil. lei pe actiuni si creanta Electrica. Ofertele PCC pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si creantele Electrica si AVAS insumeaza 40,2 milioane lei (8,7 milioane euro).

OPSPI va propune Guvernului ca o parte din banii din privatizare sa fie folositi pentru combinat.

“Miercuri vom pune in discutia Guvernului un act normativ care va permite transferul, cedarea din pretul actiunilor detinute de stat cu titlu de imprumut salariatilor Oltchim a banilor pe care ii vom obtine azi, cu scopul de a asigura capital de lucru pentru plata salariilor restante si repornirea unitatii. Statul va ceda din pretul actiunilor, sa cedam catre Oltchim sau direct catre salariati, vom vedea, sa repornim combinatul”, a declarat seful OPSPI, Remus Vulpescu.

Singura companie care a anuntat ca vrea sa preia atat actiunile Ministerului Economiei la Oltchim, cat si creantele AVAS si Electrica este PCC SE, actionar minoritar al Oltchim.

Comentarii

comentariu

About the Author

-