Published On: mar, Sep 11th, 2012

Cum sa tratezi astenia de toamna

Share This
Tags

*  Toamna, schimbarile climatice provoaca dereglari ale ritmului biologic al organismului, multe persoane intampinand dificultati in adaptarea la noile conditii

Astenia de toamna fura pe nesimtite energia noastra. Vremea schimbatoare, ploile care ne pun la incercare imunitatea si inserarile tot mai devreme ne afecteaza ciclicitatea hormonala si ne influenteaza statusul energetic. Persoanele sensibile la schimbarile meteorologice sufera si mai mult in urma acestora, prin stari depresive sau melancolie, agitatie, dureri si in special articulare sau dureri de cap, insomnie sau somnolenta. De asemenea, apunerea mai devreme a soarelui ne influenteaza sistemul endocrin dependent de lumina zilei si reprezinta un factor favorizant in astenia de toamna.Toate aceste simptome indica un singur vinovat: astenia de toamna.

Cateva plante ca valeriana, sunatoarea si rozmarinul pot fi de ajutor prin efectul lor calmant si antidepresiv. Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru astenia de toamna este “terapia prin lumina”. Se recomanda cat mai mult timp petrecut în aer liber si profitarea de lumina naturala, aceasta fiind cea mai simpla modalitate de a spori cantitatea de vitamina D din organism. Chiar daca la medicul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta nu s-au prezentat pacienti cu astfel de cazuri, siptomele asteniei sunt foarte des intalnite. Conform declaratiei medicului Obada Aurora: “Nu s-au inregistrat astfel de cazuri, noi avem pacienti cu afectiuni grave”, astenia de toamna nu este ceva de neglijat. Pentru fortificare, organismul are nevoie de fructe de mare, fructe proaspete de sezon, legume, cereale, vitamine si minerale. Cu o astfel de dieta sanatoasa putem combate efectele nedorite ale asteniei de toamna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-