Published On: mie, Sep 19th, 2012

Criza ANL-urilor

Share This
Tags

* Brailenii prefera sa plateasca chiriile decat sa-si cumpere locuintele *

Pretul pentru achizitionarea unei locuinte ANL este stabilit in fiecare an prin hotarare de guvern. Valoarea de inlocuire este de 448 de euro pe metru patrat de suprafata construita conform datelor furnizate de Directia de Servicii Publice Braila. In Braila nu exista nici o solictare de cumparare a locuintelor ANL. Mai mult decat atat au fost pana acum doar 2 solicitari dar au fost retrase si acestea pe motivul imposibiltatii financiare. Directorul general ANL considera pretul apartamentelor ca fiind determinat de piata.

”Noi suntem cam in aceeasi zona de pret de 3 ani. Daca ne gandim cat au scazut preturile procentual in ultimii ani la privat o sa vedem ca noi am pornit de la un pret controlat de executie si poate ajungem la acelasi pret dar sper sa nu fie asa pentru ca ar fi tragic pentru dezvoltatorii imobiliari care au cumparat numai terenul cu 300 de euro pe metrul patrat. Nu ar trebui sa existe comparatie intre stat sI privat pentru ca noi sprijinim o categorie sociala, tinerii,” a declarat Cosmin Ilina, directorul general ANL.

Brailenii nu isi permit sa cumpere apartamentele de tip ANL

Tinerii din locuintele ANL spun ca nu iau in calcul varianta cumpararii pentru ca nu isi permit sa plateasca pentru acestea. “Eu am 3 copii mici si nu am cum sa fac imprumut ca sa pot cumpara apartamentul. Conditiile sunt destul de bune in ANL-uri sI chiria este acceptabila. Nu am de ce sa il cumpar. Imi este bine asa.”ne-a spus Nastase Mirela o chiriasa dintr-un bloc ANL.  “Nu cumparam, nu avem bani pentru asta, nu cred ca este cineva care a cumparat vreun apartament pana acum,” a spus Dragos S.

Chiar daca nimeni nu se incumeta sa cumpere apartamentele exista pe anul 2012, peste 300 de cereri in asteptare pentru a primi in chirie o locuinta de tip ANL. Anul acesta au fost in jur de 10 familii care s-au mutat in aceste locuinte sI in general garsoniere. Exista in proiect etapa trei ANL in Brailita cu 136 de apartamente care urmeaza a fi construite. Lucrarea insa dureaza din 2010 iar in momentul de fata stagneaza din lipsa banilor. In 2010 au inceput lucrarile la fundatie iar in 2011 si 2012 fondurile trimise de la Bucuresti nu au fost suficiente nici macar pentru finalizarea unei singure cladiri. Primarul Brailei a afirmat acum ceva timp ca va chema o echipa de la ANL care sa schimbe modul haotic de lucru la ANL Brailita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-