Published On: lun, Sep 10th, 2012

Controale sanitare in scolile brailene

Share This
Tags

* In perioada 18-27 septembrie vor avea loc controale ale directiei de sanatate publica in scolile din judet

Printr-un ordin al Ministerului Sanatatii controalele in scoli de catre inspectorii sanitari ai DSP au fost mutate in perioada 18-27 septembrie.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica vor urmari in acest interval diverse aspecte ce tin de igiena sanitara corespunzatoare a unitatilor scolare.

Se vor urmari conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dotarea cu mobilier, microclimatul, iluminatul. Asigurarea apei potabile si numarul de grupuri sanitare si starea lor este un alt aspect important care va fi evaluat. Blocurile alimentare, acolo unde exista, vor face si ele obiectul inspectiilor.

“Inspectiile nu vor fi anuntate, nu exista un calendar public al acestora pentru fiecare scoala. Se cunoaste doar perioada in care vor fi efectuate, respectiv 18-27 septembrie” a declarat Andreia Gavrilescu, purtator decuvant al DSP Braila.

Deasemenea se va merge in camine, internate si cabinetele medicale scolare acolo unde exista. Acestea vor trebui sa fie dotate cu mediamente si cu materiale sanitare respectiv truse de urgenta dar si cu materiale de curatenie si dezinsectie. Se va urmari si efectuarea controalelor medicale periodice la angajati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-