Published On: Soare, Sep 2nd, 2012

Contractele colective de munca din invatamant schimbate dupa 30 noiembrie

Share This
Tags

* Contractele colective de munca la nivel de unitate de invatamant vor fi inlocuite cu un contract de munca unic la nivel de ramura de invatamant

Contractele colective de munca actuale reprezinta un minus pentru cadrele didactice. In prezent exista inca contractul colectiv de munca la nivel de unitate de invatamant ci nu la nivelul intregii ramuri, urmare a unei hotarari judecatoresti ramase definitive pana la 30 noiembrie 2012. Sindicatele asteapta o modificare a legii 62 care stabileste acest contract doar la nivelul unitatii. “Nu stiu cine a gandit ca un contract colectiv de munca sa fie obligatoriu doar la nivelul unitatii de invatamant si mai ales pentru noi cei din sistem lucrul acesta este aproape imposibil pentru ca in educatie angajatorul si ordonatorul de credite nu este una si aceeasi persoana.” a declarat Valeriu Partene, liderul Sinidcatului Invatamantului Brailean.

Sindicatele la nivel national sunt pregatite cu un contract colectiv de munca unic la nivel de ramura de invatamant care asteapta doar sa ii permita legea sa poata fi discutat si semnat. “Ar fi minuat, pentru ca altfel lucrurile nu pot sa continue”, a declarat Valeriu Partene. Ecaterina Andronescu a spus in vizita pe care facut-o la Braila pe 31 august ca stie problema contractului de munca pe ramura. Dupa inceputul scolii va exista o intalnire cu liderii de sindicate pentru a finaliza acest contract si a intra in normalitate. Ministrul Educatiei spera sa nu se depaseasca termenul de 30 noiembrie in solutionarea acestei probleme.

Comentarii

comentariu

About the Author

-