Published On: Soare, Sep 2nd, 2012

Clasa 0 inca nepregatita. Exista scoli in judet fara invatatori titulari

Share This
Tags

* Inspectoratul Scolar Judetean nu are rezolvate inca toate problemele legate de clasa 0

In ciuda consultarilor saptamanale cu Ministrul Invatamantului nu sunt solutii pentru toate problemele pe care le pune organizarea clasei 0. Inspectorul general este de parere ca eforturile guvernului sunt deosebite motivand faptul ca toate dotarile pentru clasa 0 au implicat costuri foarte mari. “Bancutele nu stiu exact cat au costat dar e o suma imensa, rechizitele pentru clasa 0 si dotari iarasi vin pe fonduri guvernamentale”, a precizat Danielescu.

In ciuda cheltuielilor facute pentru clasa 0 in Braila nu exista profesori titulari pentru toate clasele. Mediul rural este cel care ridica astfel de probleme “ Mi-e frica ca totusi am la rural unitati in care am numai doi invatatori titulari de exemplu sau e posibil sa nu am nici un invatator titular”, a declarat inspectorul general.

Clasa 0 se regaseste doar in 79 de unitati persoane juridice din 121 persoane juridice. “Ar trebui sa am clasa 0 si chiar la nivel de jumatati. Am in total 118,5 clase pregatitoare din care 113 sunt intregi si 11 jumatati.” a declarat Danielecu. Ecaterina Andronescu a adresat rugamintea, in cadrul vizitei sale de vineri, sa se urmareasca cu foarte mare atentie cum evoluaza procesul de invatamant la aceasta clasa si la jumatatea anului scolar dupa primul semestru sa se faca o evaluare pentru a vedea care sunt punctele slabe si care sunt punctele forte si astfel pentru anul viitor sa se poata lua o hotarare in cunostinta de cauza, daca se mai pasteaza sau nu aceasta clasa 0. “Nu vreau sa dam raspunsuri fara sa avem o analiza exacta”, a precizat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educatiei si Cercetarii s-a aratat ingrijorat si de faptul ca nu vor exista locuri de joaca si grupuri sanitare pentru copii din clasa 0. Ecaterina Andronescu a marturist ca se gandeste cu ingrijorare ca in locuri unde se joaca copiii de 6 ani se vor joaca si cei de 14 si astfel ar putea exista o problema.

Comentarii

comentariu

About the Author

-