Published On: lun, Sep 10th, 2012

Campioana Romaniei in colaps financiar

Share This
Tags

* Odata ce principalul finantator, Combinatul chimic, a sistat finantarea, echipa de handbal feminin, CS Oltchim, pierde cel mai important sponsor * Combinatul chimic asigura peste 80% din bugetul echipei *

Cu cel mai bun lot din istoria clubului, cu handbaliste precum Katarina Bulatovici, Amandine Leynoud, Allison Pineau, Silvia Navarro sau Alexandrina Barbosa, Oltchim risca sa nu se prezinte la meciurile din Liga Campionilor.

Combinatul chimic, principalul sponsor al echipei de handbal feminin, se pregateste de privatizare si a sistat pentru moment finantarea echipei, situatia echipei a devenind critica, si nu are scapare daca nu va primii un ajutor rapid din afara.

“SC Oltchim nu mai poate sustine financiar echipa, nu mai poate aloca fonduri. Avem asigurate salariile pentru august, dar pentru septembrie trebuie gasiti alti sponsori. In urmatoarele 3-4 luni, Combinatul nu mai poate da bani, iar in situatia in care vine un actionar care nu este interesat sa isi faca publicitate prin echipa de handbal, nu ne putem baza pe aceasta sustinere nici dupa lunile de care vorbeam”, a declarat fostul managerul Constantin Roibu.

Pentru a-si putea continua activitatea, clubul de handbal ar avea nevoie de un buget de 1.100.000 lei pe luna, iar managerul valcean a facut apel catre toate oficialitatile locale dar si catre posibilii sponsori sa ajute echipa. „Cheltuielile clubului sunt un 1.100.000 lei  pe luna. Cred ca 400-450 de firme care sa sponsorizeze cu 7.000-8.000 de euro pe an ar rezolva problema”, a declarat Robiu. Acesta nu exclude posibilitatea ca echipa sa fie mutata la Bucuresti si sa fie preluata de Primaria Generala a Capitalei, sau sa fie cedata gratis oricarui investitor.

Prima victima la Oltchim

Dupa ce s-a accidentat la echipa nationala, Patriciei Vizitiu i s-a prelugint contractul pe inca un an, insa clubul nu si-a putut onora promisiunea. Dupa ce mai multe jucatoare au fost imprumutate sa joace la alte echipe din tara, ca Geiger, Smedescu, Babeanu si Buceschi, clubul valcean a pus-o pe liber si pe Patricia Vizitiu. Campioana s-a prezentat la inceputul acestui sezon cu 17 jucatoare, fara a le avea apte pe Leynaud si Neagu. “Daca nu vom avea bugetul necesar, nu vom incepe Liga Campionilor si le vom lasa pe fete sa se transfere la alte echipe unde sa poata juca. Vom fi total corecti fata de ele. Nu se pune problema sa vindem jucatoare, nu e ca la fotbal, noi am luat jucatoare libere de contract, nu am platit nimic pe ele “, a precizat Constantin Roibu.

Cu noul lot, Oltchim ar avea toate sansele in aceast sezon sa castige Liga Campionilor, problema insa ramane finantarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-