Published On: joi, Sep 13th, 2012

Campanie de vaccinare antigripala cu probleme

Share This
Tags

* Ministerul Sanatatii nu a incheiat inca licitatia pentru achizitionarea dozelor de vaccin antigripal pentru sezonul rece de anul acesta

Dozele de vaccin vor fi achizitionate din strainatate prin licitatie deoarece Institutul Cantacuzino, care producea pana acum vaccinurile antigripale, si-a inchis linia de productie. Acesta este primul sezon in care Institutul Cantacuzino nu va produce vaccinurile antigripale dupa ce linia de productie a institutului a fost inchisa la inceputul anului cand mai multe doze fabricate de institut au fost retrase. Potrivit unor declaratii din aceasta vara a Ministrului Sanatatii solutia ca Institutul sa poata fi salvat ar fi sa fie preluat de firme care sa investeasca in unitatea de productie.

Licitatia pentru achizitia dozelor de vaccin a fost inceputa dar una din firmele participante a depus o contestatie. Prioritate la imunizare vor avea ca si in ceilalti ani persoanele din categoriile de risc: bonlavii de boli cronice cu precadere respiratorii si cardiovasculare, copiii si batranii institutionalizati, personalul medical, studentii care fac practica in unitati sanitare. Momentan la nivelul Directiei de Sanatate Publica din judet nu exista nici o comunicare oficiala de la Minister. Sezonul trecut au fost imunizate in Braila 17.135 de persoane dintre care 2531 persoane cu varste cuprinse intre 6 si 64 de ani cu boli cronice, 10 gravide, 3246 de doze pentru personalul sanitar, 1437 rezidenti din institutii si 9731 persoanelor peste 65 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-