Published On: mie, Sep 26th, 2012

Bursa locurilor de munca, patru cereri pentru un loc de munca

Share This
Tags

* 900 de absolventi inscrisi la A.J.O.F.M se bat pe cele 250 locuri de munca oferite de angajatori *

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila organizeaza pe 28 septembrie 2012, la ora 9, “Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in municipiul Braila la Sala Polivalenta “Danubius”.

In prezent pentru ocuparea unui loc de munca s-au inscris 900 de absolventi, iar

A.J.O.F.M. Braila a contactat pentru aceasta actiune peste 1000 de angajatori. Dintre acestia, 29 au confirmat participarea cu doar 250 locuri de munca, un numar destul de mic avand in vedere numarul de absolventi inscrisi la aceasta actiune. Angajatorii ofera locuri de munca in domeniile de activitate pentru fabricarea articolelor de imbracaminte, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, prelucrarea si conservarea carnii, intermedieri financiare si asigurari, activitati de investigatie si protectie, facilitati de cazare pentru vacante si perioada de scurta durata, activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu, comert, coafura si alte activitati de infrumusetare, activitati generale de curatenie a cladirilor, constructii, agricultura, inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, activitati de servicii privind forta de munca si in domeniul de cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie.

Pentru absolventii studiilor superioare pot fi ocupate functiile de inginer prelucrari metalice, inginer mecanic TCM, inginer tehnolog in industria alimentara, inginer agronom, manager, sef statie productie in agricultura, inginer instalatii in constructii, inginer mecanic cu specializare in sudura, proiectant inginer mecanic, inginer si subinginer tehnolog prelucrari mecanice, inginer automatist, inginer automatist, inginer electromecanic, consilier vanzari asigurari, manager proiect si inginer specialist marketing.

Persoanele care au absolvit studii medii pot ocupa postul de agent de asigurare, agent de securitate, agent comercial, lucrator gestionar, tehnician in securitate si sanatate in munca, cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor sau postul de CTC- ist.

Muncitorii calificati au cele mai multe sanse pentru ocuparea unui loc de munca in domeniul confectiilor articolelor din textile, dar si pentru meseria de sudor, lacatus constructii metalice si navale, tubulator naval, carmangier, tamplar universal, vopsitor industrial, operator la fabrica mezelurilor, transator, coafor, frizer, manichiurist, sablator, tamplar manual, ajustor montator, bucatar, mecanic agricol, electrician echipamente electrice si energetice, bobinator aparataj electric, electrician de intretinere si reparatii, electromecanic echipamente electronice si energetice si stivuitorist. Absolventii care sunt incadrati ca muncitori necalificati pot fi angajati in domeniul confectiilor, ori ca femeie de serviciu, muncitor necalificat la ansamblarea, montarea pieselor si ca manipulant marfuri.

In cadrul aceste actiuni persoanele interesate pot obtine sprijin pentru intocmirea unei scrisori de intentie, eleborarea unui cv Europass, instruire in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca.

A.J.O.F.M Braila organizeaza cursuri de formare profesionala pana la sfarsitul acestui an, iar absolventii vor primi toate informatiile necesare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-