Published On: lun, Sep 24th, 2012

Bugetul pe 2013 va fi votat in decembrie

Share This
Tags

* Pana la formarea noului Parlament USL nu va face public bugetul *

Acuzati de PDL ca nu vor sa faca public bugetul pe 2013, cei din USL dau vina pe alegerile parlamentare, care s-au mutat in decembrie, astfel incat viitorii senatori si deputati vor petrece sarbatorile la Parlament.

Senatorul Ion Rotaru a declarat in cadrul conferintei de presa ca USL nu are nimic de ascuns: “Chiar daca am mai amana o luna, bugetul este acelasi. Nu are logica ceea ce afirma dansii. Se lucreaza la momentul actual, la programul de guvernare si pe fondul programului de guvernare se intocmeste si bugetul. Acesta este deja intr-o faza destul de avansata acum, dar si mie mi se pare logic si normal ca bugetul sa fie aprobat de Parlamentul Romaniei in noua configuratie. Pentru ca acela va fi Parlamentul care va genera Guvernul si pe baza bugetului respectiv poate sa-si puna in aplicare programul de guvernare. E o chestie absolut logica, normala si fireasca. Oricum, din afirmatiile facute de primul ministru bugetul se va prezenta in Parlament si va fi votat in acest an, deci in decembrie”.

* Simionescu nu este de acord cu aprobarea bugetului in perioada sarbatorilor *

Fost senator PSD, Aurel Simionescu a tinut sa precizeze ca nu este prima data cand bugetul intra in dezbateri de sarbatori, perioada in care parlamentarii nu prea calca prin Casa Poporului.

“Parlamentul nu are nicio obligatie. Ar trebui in octombrie sa primesca bugetul si sa-l aprobe in noiembrie. Nu se intampla lucrul asta niciodata. Il dam in decembrie si dupaia zicem ca in 45 de zile trebuie sa fie aprobat. Daca nu le aprobati nu va mai dam sumele defalcate, sau suma se blocheaza si nu primiti nimic pana nu aprobati. Alea 45 zile insemnand toata perioada cu Craciun, cu Anul Nou, cu toate sarbatorile care sunt. Obligatia noastra de a afisa, de a face dezbatere publica pe buget. Atunci noi, de fiecare data ne propunem un buget pe care il afisam, din momentul in care apare bugetul national, viata ne-a aratat ca lucrurile nu se schimba, se dezbate, se cearta lumea pe acolo da pana la urma se satura, ca trebuie sa plece acasa de Craciun si nu mai dezbat mare lucru. Atunci noi punem un proiect de buget care sta 30 de zile pe site, discutam astfel incat in 10 zile sa putem si noi sa aprobam bugetul care sa fie valabil, ca dupa aceea stam si ne intrebam de ce nu primim”.

Un buget care are mai putin de 30 de zile termen de aprobare, perioada in care trebuie sa fie studiat si dezbatut, va naste cu siguranta dispute in Parlamentul nou format.

Comentarii

comentariu

About the Author

-