Published On: mar, Sep 18th, 2012

Boboc este un familist convins cu aspiratii politice

Share This
Tags

*“Vreau ca in toamna asta sa dau examenul pentru a deveni avocat si ma pregatesc in plan politic pentru a candida pentru un post in Parlament”

Reporter : Cum erati dumneavoastra in copilarie?

Catalin Boboc: Pot spune ca am fost un copil cuminte, atat de cuminte cat poate fi un copil, ca mai faceam si eu prostii. Eram un baiat ambitios, oarecum timid, dar eram activ.

R: Ne puteti povesti un moment care v-a  marcat aceasta perioada?

C. B.: Sunt multe momente nu as putea sa spun unul anume, dar este un eveniment major care mi-a remarcat toata copilaria si toata viata dupa aceea. La varsta de 8 ani tatal meu a decedat, acesta fiind un eveniment pe care nu il voi uita toata viata, pentru ca este ceva care ma marcheaza.

Am avut si nenumarate momente placute ca orice copil, insa ceva concret nu imi amintesc.

R: Care au fost materiile care v-au atras in timpul scolii?

C. B: Eram foarte bun la matematica. Am facut un liceu cu profil contabilitate – economie, pot spune ca eram genul mai realist, nu umanist. La romana nu eram foarte innebunit, insa am stiut si stiu inca gramatica multa. Am facut si pregatire la gramatica in acea vreme, insa mai mult imi placeau stiintele exacte.

R: Ce facultate ati urmat?

C.B. Am urmat facultatea de drept.

R: Care a fost primul dumneavoastra loc de munca?

C.B: Imediat dupa ce am terminat facultatea, am inceput sa fac afaceri in domeniul agricol, in comertul cu cereale, si de acolo incet, incet am inceput sa construiesc o ferma de vaci de lapte.

R: Cand ati intrat prima data in politica si in ce partid?

C.B: M-am inscris in PNL in anul 2003 si alta politica nu am facut niciodata, nici macat simpatizant. In ’96 cand eram in facultate, in toate campusurile din Bucuresti era acel freamat cand s-a creat Comisia Democrata, iar la vremea aceea eram incantati de schimbarea unui regim, insa nimic mai mult.

R:V-a influentat cineva in luarea deciziei de a intra in PNL?

C.B: M-au influentat oamenii pe care i-am cunoscut la Braila din randul Liberalilor.

R: Cum arata o zi normala din viata dumneavoastra?

C.B: Agitata rau. Incepe la 7 dimineata cu cafeaua de dimineata si revista presei, ca sa fiu la curent cu noutatile. Apoi vin aici la Consiliu, urmeaza intalnirile…Dupa masa merg la Partid, unde au loc alte discutii si intalniri iar seara mai fac o activitate sportiva, o miscare ca ajuta si e necesar pentru toata lumea, dupa care merg acasa, stau cu copilul si cu sotia. Asta se intampla intr-o zi de munca, pentru ca nu am o zi libera de dimineata pana seara decat daca sunt plecat undeva, iar pentru asta am concediu.

In rest, am treaba si in weekend, dimineata, dar stau cu familia. De exemplu la inceputul fiecarui sezon de vara imi propun cu sotia sa iesim mai des la plimbare cu barca, deoarece anul trecut si anul asta neam plimbat doar de trei ori cu barca, din cauza ca timpul e dusmanul nostru.

R: Cand si cum v-ati cunoscut sotia?

C.B: Sotia am cunoscut-o acum 13 ani, intr-un grup de prieteni. Aveam prieteni comuni si asa ne-am cunoscut. Anul acesta am implinit 10 ani de cand ne-am casatorit.

R: Ce hobby-uri aveti?

C.B. Imi place foarte mult fotbalul, imi place vanatoarea, dar nu prea am timp sa ma duc. Joc fotbal fara sa fiu profesionist sau campion dar ma stradui si am ambitie. De asemenea imi place si sa privesc la fotbal si mai mult de atat sunt implicat si intr-un proiect. Am inceput cu o scoala privata de fotbal, la care am inceput ca un simplu parinte care si-a dus copilul acolo si m-am alaturat demersului activitatii sportive. Pot sa va spun ca sunt direct implicat in asociatia “Stas Braila”, care are competitii si turnee pentru copiii.

R: V-ati gandit vreodata sa jucati fotbal intr-o echipa mare?

Nu am cum, acum e mult prea tarziu. Am jucat si eu fotbal cand eram mai tanar dar nu in competitii. Acum am facut o echipa “Fair –Play Braila”, cu un grup de prieteni de varsta mea si ne-am inscris in Cupa Romaniei. Chiar aseara am avut meci, si am castigat cu 6-3 contra formatiei din Ramnicelu.

R: Ce planuri aveti pentru viitor?

C.B: Am mai multe planuri. In primul rand legate de familie, de copilul meu care acum incepe clasa a II-a si ne-am propus sa-i acordam o atentie speciala, sa-i creeam cat mai multe posibilitati pentru a-l cunoaste si pentru a se putea dezvolta ca atunci cand va fi mare sa poata face diferite alegeri. Vreau sa o sustin pe sotia mea care acum este la Bucuresti pentru a face rezidentiatul in medicina, si stiu ca nu-i este usor sa stea pe drumuri. Urmaresc si ce se intampla cu business-ul familiei, legat de agricultura, ca acum nu sunt vremuri tocmai bune si vrem sa avem stabilitate. Am facut alegerea carierei politice si vreau sa continui pe acest drum. Deoarece am facut Facultatea de Drept vreau ca in toamna asta sa dau examenul pentru a deveni avocat si ma pregatesc in plan politic pentru a candida pentru un post in Parlament. Pentru acest lucru ma bucur de sustinerea colegilor mei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-