Published On: lun, Sep 3rd, 2012

Blocurile “Nato” – teroarea Hipodromului

Share This
Tags

* Este greu de imaginat pentru oricare dintre noi, in ce conditii incerca sa supravietuiasca oameni din blocul G13

Daca in editiile precedente, redactia ziarului nostru a facut publica situatia tragica cu care se confrunta oamenii din blocul R7 din cartierul Obor si ne gandeam ca mai rau de atat nu se poate, astazi am vazut ce inseamna cu adevarat iadul in care isi duc viata de zi cu zi  locatarii blocului ”Nato”.

Inca de cand am intrat in scara blocului, oamenii au iesit pe hol si au inceput sa se planga in fata noastra in speranta ca cineva ii va auzi.

Daca pentru noi cele 40 de minute petrecute in bloc au fost insuportabile, ne intrebam cum pot acesti oameni sa reziste o viata.

Peretii care par sa cada la orice trepidatie, mirosul greu de suportat datorat grupurilor sanitare dar si a animalelor care isi fac veacul sub acelasi acoperis cu cel al oamenilor, indeamna pe oricine intra in blocul cu pricina sa iasa chiar si pe geam in dorinta de a respira aer curat.

Camerele, desi sunt exagerat de mici, gazduiesc in cazul unor familii si cate 6 persoane.

Acesti oameni nu pot fi intelesi decat daca intri in contact direct cu mediul in care isi duc traiul de zi cu zi. Daca cei de la SANIPID ar face controalele necesare, in mod sigur aceste blocuri ar fi declarate de nelocuit.

O singura toaleta pe fiecare palier, neigienizata de ani buni, reprezinta in special pentru cei mici un real focar de infectie.

Rodica Mardare mutata de 10 ani in bloc a declarat ca: “M-am imbolnavit de pneumonie din cauza igrasiei”.

Blocul, daca putem sa-l numim asa, are 145 de camere date in proprietate sau in chirie.

Lipsa gazelor si a apei curente, lipsa toaletelor si suprafata de aproximativ 10 metrii patrati a camerelor locuite si scandalurile zilnice alcatuiesc tabloul grotesc al celebrului “Nato”.

Credinta in Dumnezeu dovada icoanelor care stateau atarnate pe pereti se pare ca este ultima lor speranta.

Familia Roman incearca sa supravietuiasca alaturi de cei 2 copii din doua salarii castigate la o ferma agricola.

Acesta este un caz fericit, deoarece majoritatea nu are nici un venit. Cu toate astea fiecare dintre ei trebuie sa supravietuiasca intr-un fel sau altul. In momentul de fata, cea mai apasatoare dorinta a lor este aceea de a putea, pe banii lor bineinteles, sa se racordeze la reteaua cu apa potabila.

Chiar daca au mai multe dosare depuse pentru locuinte de tip ANL, cei mai multi nici nu si-ar putea permite acest lux.

Comentarii

comentariu

About the Author

-