Published On: mar, Sep 11th, 2012

Bani de la guvern pentru agricultorii braileni

Share This
Tags

* Brailenii pot cere sprijin financiar pentru pierderile din agricultura cauzate de seceta din acest an

Guvernul a a aprobat sambata schema ajutorului de mimis pentru compensarea efectelor secetei din acest an. Sprijinul se acorda persoanelor care cultiva de la 1 pana la 10 hectare. Potrivit actului normativ ajutorul este de 100 de lei pe hectar. La nivelul judetului Braila se pot depune cereri pana pe 15 octombrie la Directia pentru Agricultura Braila. Incepand cu 1 noiembrie se doreste inceperea platilor. Au fost anuntate toate primariile din judet de catre Directia pentru Agricultura insa nu au confirmat decat cateva dintre ele.

“Este foarte binevenit acest sprijin pentru ca anul acesta nu a fost prea darnic cu oamenii. Nu acopera toate nevoile oamenilor dar totusi este un sprijin binevenit.” a declarat Mihai Sava, sef servicii compartiment inspectii al Directiei pentru Agricultura Braila.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale estimeaza ca la nivel national vor primi ajutor financiar aproximativ 600 mii de fermieri iar valoarea totala a ajutorului va fi de 42,8 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-