Published On: Soare, Sep 30th, 2012

Bacalaureat de tip second-hand

Share This
Tags

* PDL-ul nu este de acord cu bacalaureatul profesional, considerand ca acest examen este o forma atragere electorala la mana a doua *

Democrat liberalii braileni acuza USL-ul de impunerea unui bacalaureat de tip second-hand, ca fiind o unealta electorala dizgratioasa.

“Prima zi din anul scolar a declansat haosul si decredebilizarea invatamantului roman. Un premier, demonstrat plagiator a avut tupeul sa se duca la deschiderea anului scolar si sa le spuna elevilor ce? Sa invete ca altii sau sa copieze ca el? Acelasi premier a reusit sa aduca un haos total in prima zi de scoala prin ideea aducerea clasei 0 la gradinita, dupa atatea investitii majore si dupa ce in sfarsit este primul an in care nu ne mai confruntam cu lipsa locurilor in gradinite. Motivele sunt studiul de impact este la capitolul diverse pentru premierul Romaniei  si pentru Ministerul Educatiei. Tot in prima zi de scoala majoritatea USL din Senat a aprobat aberatia numita bacalaureat profesional, care este 0 la valoare, doar o hartie la purtator. Comentariile vor fi la sfarsit. Totul a fost facut in prealabil si fara nici un fel de pregatire, ignorand legea educatiei care propune un astfel de bacalaureat abia in 2016, dupa un ciclu liceal complet de bacalaureat, pentru a fi create acele pregatiri, care sa fie certificate pentru acea diploma profesionala si care se cheama bacalaureat tehnologic, nu profesional. Eu nu pot da la anu o diploma de bacalaureat profesional fara sa am o pregatire prealabila care sa fie dovedita cu acea diploma. Asa ceva eu personal nu inteleg si am facut si eu scoala”, a declarat Pintilie Adrian.

* PDL cere demisia Ministrului Educatiei *

Pintilie Adrian, prim vicepresedinte PDL a declarat in cadrul conferintei de presa, faptul ca doreste sa fie retras titlul de doctor al pemierului Victor Ponta. Totodata, democrat liberalii au depus o motiune, prin care cer demisia Ministrului Educatiei.

“Bacalaureatul electoral de tip second-hand, este exemplul perfect al formei fara fond. Nu de schimbarea denumirii diplomelor este nevoie. Este nevoie de acoperirea unei nevoi, competente, abilitati, aptitudini si cunostinte cerute si necesare pe piata muncii. {n locul unei forme reale in locul recladirii invatamantului profesional inceput in timpul guvernarii PDL, odata cu legea educatiei nationale, Ministrul Ecaterina Andronescu prefera calea cea mai simpla. Acordarea unei diplome profesionale. Promovarea acestui bacalaureat nu este o conditie de angajare pe piata muncii. Ceea ce conteaza in ochii angajatorului este ceea ce stie tanarul sa faca, nu o hartie numita diploma. Motiunea PDL cere Ministrului Educatiei sa isi dea demisia, nu inainte de a retrage neintarziat titlul de doctor, premierului Ponta”, a declarat Adrian Pintilie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-