Published On: Soare, Sep 16th, 2012

Aurul a ajuns la pretul record

Share This
Tags

*Pretul aurului in Romania a atins vineri un nou maxim istoric*

Aurul a atins pretul  de 196,90 lei pe gram, depasind cu aproape trei lei nivelul de joi, de 194,16 lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Rom@niei (BNR).

Precedentul record fusese atins pe 26 iulie, la 196,35 lei pe gram.

In luna august, rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone. Potrivit BNR, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,398 miliarde euro.

Cresterea pretului aurului a avut loc in contextul in care Banca centrala americana (Fed) a revizuit, joi, in crestere previziunile de crestere economica pentru Statele Unite in 2013.

*Aurul, un refugiu investitional*

Cotatiile ridicate reflecta faptul ca aurul este considerat, in continuare, un refugiu investitional, in momente de declin al pietelor financiare, impotriva fluctuatiilor cursului de schimb sau a cresterii inflatiei, au explicat miercuri oficialii Nasdaq.

Posibilitatea ca unele guverne din zona euro sa inceapa sa vanda aur a fost vehiculata recent in unele cercuri de elaborare a politicilor si de investitii, in contextul crizei economice, au declarat, la sfarsitul lunii august, reprezentantii Consiliului Mondial al Aurului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-