Published On: joi, Sep 20th, 2012

Au scoala, dar nu au invatatori

Share This
Tags

* Parintii elevilor din Cuza-Voda, comuna Salcia Tudor au facut blat cu posturile de televiziune, pentru rezolvarea nemultumirilor *

Desi parintii a 25 de elevi din Cuza Voda au facut curatenie in scoala ca elevii sa invete in sat, primarul Florin Moroiu ii obliga sa se deplaseze in fiecare zi la Salcia Tudor. Primaria le pune copiilor, la dispozitie, microbuz scolar, dar cu toate acestea parintii nu sunt de acord ca ei sa invete in comuna. “Noi am facut curatenie in scoala ca sa invete copiii nostri aici. La iarna ce facem ii trimitem cate 4, 5 kilometri pana la Salcia? Ei sunt mici”, a declarat Mirela B, mama unei eleve.

Afland de protestul parintilor si de venirea presei, primarul s-a deplasat la Cuza Voda, unde a incercat sa ii convinga pe parinti sa lase copiii la scoala din comuna si se pare ca a si reusit. “Nu avem cum sa deschidem scoala din Cuza Voda acum ca este prea tarziu. Parintii s-au gandit prea tarziu la acest lucru, iar organigrama este deja facuta. Eu as vrea sa ii ajut dar nu avem sificiente cadre didactice deoarece posturile sunt blocate. Le-am explicat parintilor si pana la urma au inteles iar copiii merg de astazi la scoala, la Salcia Tudor, la clasele si la invatatoarele de anul trecut”, a declarat Florin Moroiu, primarul comunei Salcia Tudor.

Primarul spune ca transportul elevilor este asigurat, sunt suficiente microbuze scolare, dar cu toate astea parintii nu vroiau sa inteleaga. “Primaria a achizitionat suficiente microbuze cu care sa transporte elevii la scoli. Copiii nu pastreaza curatenia in microbuze, rup tapiteria banchetelor, nu am mai zis nimic, noi suportam cheltuielile. Am investit 3 miliarde in renovarea scolii din comuna”, a adaugat Florin Moroiu.

Posturile sunt blocate, iar cadrele didactice nu sunt suficiente, iar daca scoala din Cuza Voda ar functiona, s-ar forma o singura clasa in care elevii de la clasele I-IV sa invete simultan, ceea ce nu este acceptat nici de autoritati si nici de parinti. Parintii nemultumiti au apelat la posturile de televiziune locale pentru a face presiuni asupra Inspectoratului Scolar Judetean dar si asupra primarului in speranta ca situatia se va clarifica mai repede.

Comentarii

comentariu

About the Author

-