Published On: lun, Sep 24th, 2012

Au facut istorie! “U” Jolidon Cluj a reusit calificarea in Liga Campionilor

Share This
Tags

* Romania are trei reprezentante in Liga Campionilor la handbal* “U” Jolidon se alatura Oltchimului si echpei masculine HCM Constanta in Liga Campionilor *

Alaturi de Oltchim Ramnicu Valcea si HCM Constanta, vicecampioana “U” Jolidon Cluj a demonstrat ca merita sa stea la masa granzilor.

Prestatia de sambata a vicecampioanelor Romaniei nu oferea mari sperante de succes in finala turneului de calificare in grupele Champions League.

Dupa ce au trecut cu greu de echipa turca, elevele lui Covaciu au dat peste rusoaicele de la Rostov-Don. Apararea oaspetelor, dusa la limita sportivitatii in unele faze le-au speriat pe clujence insa, vicecampioanele s-au aparat eroic pe propriul semicerc si contraatacurile le-au scos pe clujence din teama de a pierde partida. Cu un public minunat in spate, vicecampioanele au fructificat fiecare atac, Carmen Cartas a marcat din aproape orice pozitie, iar Florina Chintoan a facut minuni pe linia de 6 metri. Efortul fetelor s-a contabilizat pe tabela, 13-11, la finalul primei reprize.

De la vestiare, vicecampioanele Romaniei au iesit relaxate. Senocico si compania nu au inscris timp de 7 minute si oaspetele au preluat conducerea, 13-14. Fanii clujeni nu au incetat sa cante, iar incurajarile lor le-au impins de la spate pe favorite. Senocico a inceput sa calibreze bine, Dinca a fost mult mai exacta pe contraatac, iar victoria era tot mai aproape. Finalul s-a jucat intr-un suspans de nedescris. Mai erau 40 de secunde, Clujul conducea cu un gol si aveau atacul, insa au pierdut mingea. Cu cinci secunde inainte de final, rusoaicele baga mingea in poarta clujencelor, dar se fluiera pasi si dupa un final greu, “U” Jolidon Cluj scrie instorie si se califica in grupele Ligii Campionilor, 23-22 pentru vicecampioana Romaniei.

Jolidon Cluj are o grupa infernala in grupele Ligii Campionilor. Romancele vor juca in grupa B alaturi de finalista Ligii, Gyor, de campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, si de campioana Croatiei, Podravka Koprivnica. Jolidon va debuta la Ljubljana, pe 14 octombrie, cu Krim, iar primul meci pe teren propriu il va juca pe 20 sau 21 octombrie, chiar impotriva favoritei grupei, campioana Ungariei. Oltchim va juca grupa A a Ligii Campionilor, cu Hypo, Randers si Buxtehuder. Primul meci este acasa, pe 14 octombrie, cu Hypo. Romania a calificat doua echipe in grupele Ligii Campionilor din a cincea incercare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-