Published On: lun, Sep 24th, 2012

Au aparut complicatii in cazul lui Helmuth Duckadam

Share This
Tags

* Acesta va fi supus marti unei interventii chirurgicale *

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, trebuia sa fie operat luni, dar interventia chirurgiala a fost amanata. Medicii i-au efectuat acestuia o serie de investigatii printre care si un angio-RMN, care au pus in evidenta alte leziuni decat cele identificate pana acum, iar medicii iau in calcul o posibila interventie chirurgicala.

In urma investigatiilor facute cu angio-RMN, medicii au descoperit mai multe leziuni pe vasele energente de la aorta. Medicii iau in calcul ca Helmuth Duckadam sa fie operat marti, in functie de evolutia starii acestuia.

Surse medicale declarau, ca Helmuth Duckadam ar putea fi operat luni de catre medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, dar ca o decizie certa va fi luata luni.

Fostul portar a fost internat in 19 septembrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind supus unor investigatii complexe.

Diagnosticul pus initial de medici in cazul Duckadam este insuficienta arteriala acuta la bratul drept, ceea ce inseamna ca un segment al arterei este infundat, iar sangele nu mai circula asa cum ar trebui, in aceasta zona formandu-se cheaguri care preseaza asupra vaselor. Din pacate, exista riscul ca in orice moment un cheag sa se desprinda si sa se indrepte catre inima, spun specialistii.

Incepand din 19 septembrie, Duckadam urmeaza un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulatia sanguina si abia apoi va intra in sala pentru un by-pass arterial. Aceasta operatie presupune eliminarea cheagurilor de sange si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata, creand astfel o punte de legatura.

Interventia chirurgicala este absolut necesara in cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregatita pentru interventie.

Bratul sau este acum deformat, dupa ce pe artera axilara s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimtri, care contine in interior multiple cheaguri de sange. Acest lucru a cauzat o inflamatie mare la nivelul umarului fostului portar, anevrismul cuprinzand, de asemenea, si structuri nervoase. Medicii spun ca eliminarea acestor cheaguri este absolut necesara, pentru ca, in caz contrar, exista pericolul unui accident vascular cerebral.

Comentarii

comentariu

About the Author

-