Published On: mar, Sep 11th, 2012

Atentionati prin sms sa-si ia medicamentele

Share This
Tags

* Persoanele infectate cu virusul hiv/sida pot cere sa fie atentionati prin sms sa isi ia medicatia si pot avea la dispozitie o linie telefonica speciala pentru consiliere

Serviciul de sms-uri poate fi utilizat prin completarea unui formular pe website-ul www.viatacuhiv.ro. Persoanele seropozitive pot primi gratuit doua mesaje pe zi care sa le reaminteasca sa isi ia medicamentele. Acestia aleg orele la care vor sa le fie trimise sms-urile conform calendarului de tratament stabilit de medic. Persoanele cu HIV/SIDA pot  beneficia de sprijin si prin Helpline-ul telefonic la numarul 0 800 800 141 sau pot trimite e-mail la adresa unopa@unopa.ro pentru a solicita sprijin din partea Uniunii Nationale a Organizatiilor persoanelor afectate cu HIV/SIDA (UNOPA).

“Orice masura care vine in sprijinul lor si le usureaza viata este binevenita.” a declarat Andreia Gavrielescu, purtator de cuvant al DSP Braila.

Scopul programului este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor seropozitive din Romania. Se urmareste un nivel cat mai ridicat al aderentei la tratament sI cresterea gradului deinformare al pacientilor potrivit celor de la UNOPA. Potrivit unui studiu realizat de in 2011 un pacient din doi invoca uitarea ca motiv al neadministrarii unor doze de tratament. Serviciile lansate de UNOPA fac parte din programul “Viata cu HIV”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-