Published On: vin, Sep 21st, 2012

Astazi se decide soarta combinatului Chimic Oltchim

Share This
Tags

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un ajutor social pentru angajatii combinatului Oltchim, acestia urmand sa primeasca 1.400 lei de persoana, in doua transe. Decizia vine in conditiile in care muncitorii nu si-au primit salariile de doua luni. Banii vor fi luati de la Ministerul Muncii.

“Guvernul a aprobat Memorandumul intocmit de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri referitor la situatia de la Oltchim S.A.. Pentru evitarea aparitiei riscului de excluziune sociala si pentru a evita aparitia unor probleme sociale suplimentare, in Memorandum se propune sprijinirea salariatilor si familiilor acestora prin acordarea de ajutoare de urgenta in suma de 1.400 de lei pe salariat. Plata se va efectua in doua transe, din fondurile puse la dispozitie de Ministerul Muncii”, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Patru oferte au fost depuse, joi, in vederea achizitiei unui pachet de 54,8 % din combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea. Acestea sunt, potrivit sefului OPSPI, Remus Vulpescu: grupul german PCC, deja actionar minoritar al combinatului, AISA Invest SA si Chimcomplex, ambele fiind detinute de Stefan Vuza si Dan Diaconescu, presedintele PP-DD.

Licitatia in sine va avea loc astazi, la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), de la ora 12.00. In afara de Dan Diaconescu, toti investitorii au depus oferte si pentru cumpararea creantelor catre Electrica si AVAS, evaluate la 410 milioane de euro.

* Situatia financiara a campioanei Oltchim ramane incerta *

Cu jucatoarele pe care le detine astazi, campioana Oltchim Ramnicu Valcea ar putea castiga Liga Campionilor, insa in momentul de fata nu mai exista bani pentru salarii, deplasari sau pregatire.

In cadrul unei sedinte care a avut loc in aceasta saptamana, atat cu jucatoarele cat si cu conducerea tehnica, directorul clubului valcean le-a prezentat exact situatia in care se afla campioana si anume ca exista posibilitatea ca pe viitor, jocurile campioanei sa se desfasoare in alt oras.

“Am avut o sedinta cu cei din conducerea clubului. Au fost foarte sinceri, ne-au spus care-i situatia exacta. Ne-au promis ca in momentul in care vor fi noutati noi vom afla primele. Din pacate nu depinde de noi sa raminem sa jucam in sala sporturilor Traian. Asteptam solutiile si, daca salvarea echipei inseamna sa jucam in alt oras, ne vom conforma, nu avem ce face. Ar fi pacat pentru Ramnicu Valcea sa plecam de aici unde handbalul e o traditie. Noua ne place aici si ne-am dori enorm sa ramanem. Valcea este casa noastra”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Ramona Farcau.

Atat tehnicianul, Jakob Vestergaard, cat si jucatoarele isi doresc ca formatia campioana sa ramina la Ramnicu Valcea, insa in cazul unei mutari, vor merge unde va fi nevoie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-