Published On: Soare, Sep 2nd, 2012

Amenzi de 25.000 de lei pentru comercianti

Share This
Tags

* Comisariatul Judetean pentru protectia consumatorului a intreprins 40 de actiuni de control in Municipiul si Judetul Braila in urma carora a aplicat mai multe sanctiuni

Actiunile de control tematic desfasurate conform Programului de control al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Braila au urmarit aspecte precum verificarea respectarii conditiilor de pastrare si depozitare a produselor alimentare, evitarea comercializarii bauturilor alcoolice si a apelor minerale naturale expuse direct sub razele solare, verificarea respectarii prevederilor legale la prestarea serviciilor in incinta strandurilor, piscinelor.

In urma actiunilor de control au fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale dintre care 17 amenzi in valoare de 25.400 lei. Au fost oprite definitiv la comercializare si retrase din circuitul consumului produse in valoare de 40.000 si au fost oprite temporar de la comercializare pana la intrarea in legalitate marfuri in valoare de 12.002 lei.

Pe langa efectuarea controalelor, au fost consiliati 24 de operatori economici cu reglementarile legale privind modul de comercializare, etichetare, pastrare si depozitare a produselor alimentare. “Am avut in vedere sa consiliem agentii economici cu privire la modul in care vand produsele pentru ca foarte multi spun ca nu stiu”, a declarat Elena Marinescu, comisar al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila.

Pentru angajati a fost asigurata in permanenta apa si s-a incercat evitarea deplasarii in teren in intervalul orar cu temperaturi maxime.

Si dupa 16 august cand s-a facut raportarea comisariatul a organizat actiuni la multi operatori economici. Au fost initiate actiuni si la comerciantii din piete si targuri.

Actiunile au fost intreprinse nu numai in municipiu ci si in judet. “Am tinut cont ca in mediu rural sunt foarte putine magazine care asigura conditii de comercializare, in sensul ca nu au aer conditionat si vand si produse care trebuie tinute la loc uscat si racoros”, a precizat Elena Marinescu. Aceasta a spus ca desi au fost si sesizari inutile ale unor consumatori, Comisariatul pentru Protectia Consumatorului s-a deplsat de fiecare data pentru a verifica. Actiunile vor continua iar in unitatile unde exista probleme de igiena se va colabora in continuare cu DSP-ul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-