Published On: Soare, Sep 23rd, 2012

Alte schimbari la asigurarea obligatorie a locuintei!

Share This
Tags

Asigurarile facultative se incheie si inaintea celor obligatorii

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat marti suspendarea executiei ordinului Comisiei de Supraveghere CSA. Potrivit articolului 7 din actul normativ emis de CSA propietarii de locuinte care au incheiate polite facultative privind riscurile prevazute in lege au obligatia sa incheie si polite de asigurare obligatorii la expirarea celor facultative sau in cazul contractelor de asigurare multinationala la data primei aniversaria acestora dupa data aplicarii legii 260/2008.

Urmatorul aliniat stabilea ca odata cu 1 septembrie societatile autorizate sa incheie polite facultative pot incheia polite pentru riscurile care fac obiectul contractului de asigurari obligatorii a locuintei, numai pentru valori care depasesc sumele unei asigurarii obligatorii conform legii. “Pentru riscurile si sumele asigurarii obligatorii prevazute in legea 260/2008 societatatile de asigurari vor putea incheia doar PAD (polita de asigurare obligatorii a locuintelor) emisa de Pool-ul de Asigurari impotriva dezastrelor naturale.” precizeaza articolul 7, aliniatul 3 din actul normativ CSA.

In acest mod CSA stabilea ca propietarii care doresc sa-si acopere riscul pentru valori mai mari decat nivelul acceptat de asigurarea PAD pot sa cumpere polite facultative doar dupa ce incheie polite obligatorii. Prin 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintei impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren, inundatiilor propietarii sunt obligati sa incheie o polita de asigurare de 10 sau 20 de euro pe an in functie de tipul locuintei. Suma asigurata e de cel mult 10 mii de euro respectiv 20 de mii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-