Published On: Soare, Sep 16th, 2012

Alimentatia copilului din primii 3 ani influenteaza sanatatea lui pentru toata viata

Share This
Tags

Alaptarea pe o perioada lunga de timp este importanta pentru ca laptele de mama ii asigura sugarului tau o crestere optima si dezvoltarea protectiei imunitare  prin anticorpii pe care ii contine alaturi de alti factori de protectie descoperit in laptele matern. Laptele matern este hrana naturala perfecta, usor de digerat intotdeauna proaspata si la temperatura optima pentru bebelus.

Diversificarea corecta a alimentatiei ar trebui sa inceapa numai la recomandarea doctorului si doar atunci cand sugarul este pregatit sa primeasca  si altceva in afara de lapte. Expertii recomanda inceperea diversificarii mai intai cu legume, deoarece sugarii le accepta mai greu dupa ce s-au obisnuit cu gustul dulce natural al fructelor.

Unele alimente pentru adulti nu sunt recomandate in alimentatia copiilor mici pana la 3 ani, deoarece acestia nu au inca sistemul digestiv pregatit.

Alimentatia este foarte importanta pentru cresterea si dezvoltarea optima a copilului mic si trebuie sa acopere necesarul zilnic de substante nutritive.

Laptele de crestere este foarte important pentru nutritia copiilor de 1- 3 ani pentru ca acopera mai bine dec2t laptele de vaca necesarul zilnic de vitamine si minerale. Laptele de crestere este destinat alimentatiei copilului si e conceput astfel incat sa raspunda nevoilor specifice ale unui organism aflat in plina crestere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-