Published On: mie, Sep 5th, 2012

500 de persoane in razboi cu CJAS

Share This
Tags

* Fostii angajati ai Uzinei Progresul, sunt acum buni de plata pentru dividentele pe care nu si le-au ridicat niciodata *

Astazi, la Palatul Justitiei, a avut loc cea de-a doua infatisare a procesului intentat de cei aproximativ 500 de fosti angajati ai uzinei Progresul, impotriva Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila.

Pentru actiunile care s-au eliberat in anii 2007-2008, oamenii au de plata sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 lei. Acestea reprezinta penalitati si amenzi aplicate conform Legii 95/2006 de catre CJAS Braila. “La aceste sume se  adauga penalizari de 0,01% pe zi, calculate la salariul minim pe economie”, a declarat puratorul de cuvant al CJAS Braila, Vasile Amza.

Valoarea actiunilor detinute de acestia a fost in anul 2007 de 3 lei respectiv 4 lei in 2008. Aceste dividente nu au fost incasate niciodata, dat fiind valoarea lor nesemnificativa.

Dupa aproximativ 3 ani, mai multe persoane au primit la domiciliu plicurile care au ca expeditor CJAS Braila, cu somatie de plata a procentului de 6,5% reprezentand cotizatia de sanatate, pentru dividente neridicate.

Neagu Ionel, unul dintre pagubiti, a declarat ca: “In ’90 cand s-au dat actiunile, nevasta-mea a vrut sa le depunem la “Braiconf” unde lucra atunci, dar am fost amenintat la serviciu ca voi fi dat afara daca nu le depun la noi la uzina”.

Un alt pagubit a precizat faptul ca: “Am primit plicul cu somatia la data de 29 decembrie 2011, exact cu 3 zile inainte de a se prescrie legea amenzii, care depasea 5 ani. Sotia mea de asemenea a primit somatie, ea fiind decedata din 2005. Ce trebuia sa fac eu atunci, sa o iau din mormant?”, a declarat Marcu Nicolae.

O alta persoana implicata in proces este Curcan Elena. Aceasta a declarat ca plata dividentelor a fost facuta publica. “De la birouri mi s-a zis ca plata dividentelor s-a publicat in Monitorul Oficial. De unde sa stiu eu asta?”, a spus Elena.

Oamenii regreta ca nu au vandut aceste actiuni in 1996 cand valoarea a 100 de actiuni era de 250 de lei.

Oamenii sunt revoltati si au actionat in judecata CJAS-ul si se pare dupa spusele avocatului, Copilau Cristache, care ii reprezinta in instanta, acestia vor avea castig de cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-