Published On: joi, Sep 27th, 2012

“Spala-te pe maini”

Share This
Tags

* Prin mainile murdare se pot transmite boli digestive, boli ale aparatului respirator, infectii si alte boli ale pielii sau infectii ale ochilor *

Mainile reprezinta cea mai expusa parte a corpului la germeni care pot produce imbolnaviri. In timpul unei zile, atingem foarte multe obiecte si efectuam diferite activitati care, chiar daca nu murdaresc mainile, le pot contamina.

Prin atingerea gurii, nasului, ochilor sau alimentelor, acesti germeni ajung in organism.

Prin mainile murdare se pot transmite boli digestive, boli ale aparatului respirator, infectii si alte boli ale pielii sau infectii ale ochilor.

Medicii recomanda spalatul mainilor inainte de a manca, a atinge fata, gura, ochii sau nasul sau inainte de a lua medicamentele. De asemenea trebuie sa ne spalam pe maini dupa ce am fost la toaleta, am atins obiecte murdare sau cand am stranutat sau tusit in palme.

Cand un membru al familiei are o raceala, spalarea frecventa a mainilor poate ajuta la reducerea raspandirii infectiei in casa.

Intr-un centrimetru patrat de piele se gasesc 8.000.000 de bacterii. La temperatura camerei, numarul de bacterii se dubleaza la fiecare 15 minute. Spalarea este mai eficienta atunci cand se foloseste sapun, deoarece sapunul inlatura mai usor substantele grase secretate de piele si murdaria care favorizeaza inmultirea bacteriilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-