Published On: mie, Sep 26th, 2012

“Oltchim nu e OTV”

Share This
Tags

* Angajatii de la Combinatul Chimic Oltchim au reluat protestele *

In tmp ce Dan Diaconescu se bate cu pumnul in piept ca are banii necesari pentru numarul de actiuni pe care la castigat in urma licitatiei si se plimba de zor prin Europa, angajatii de la Combinatul Chimic de la Oltchim au reluat protestele.

Peste 600 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea au protestat, miercuri dimineata, in fata pavilionului administrativ al unitatii, oamenii anuntand ca vor renunta la proteste doar in momentul in care va fi reluata productia combinatului, iar ei isi vor primi salariile restante. Un conflict a izbucnit in fata combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, intre protestatari si un grup de tineri care au ajuns acolo avand mai multe pancarte cu mesajul “Oltchim nu e OTV” si despre care protestatarii spun ca nu sunt angajati ai societatii.

Dan Diaconescu a cerut celor de la OPSPI sa asigure plata salariilor restante ale angajatilor combinatului Oltchim, sa stabileasca modalitatea concreta privind preluarea Arpechim si sa garanteze ca niciun creditor de stat nu va cere insolventa combinatului dupa semnarea contractului de preluare a actiunilor. “Sindicatul Oltchim are o solicitare, pe care ne-am insusit-o si noi, ca pana la data semnarii contractului statul sa plateasca la zi salariile angajatilor combinatului. Dorim ca OPSPI sa garanteze ca nicio societate de stat creditoare, ca Electrica, CFR sau Salrom, sa nu ceara, dupa semnarea contractului, insolventa Oltchim. Mai cerem obligarea partilor semnatare ale contractului la stabilileasca modalitatea concreta prin care vom putea prelua rafinaria Arpechim”, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii lui Dan Diaconescu.

* Vulpescu a fost luat la rost de Ponta *

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a fost luat in vizor de premierul Victor Ponta, deoarece nu a fost destul de explict in ceea ce priveste procesul de privatizare la Oltchim.

“Domnul Vulpescu sa faca bine sa explice foarte clar, va trebui sa vorbeasca mai putin si sa explice mai clar datele legate de procesul de privatizare la Oltchim. Daca poate, daca nu, gasim un alt sef la OPSPI care poate sa explice mai clar”, a precizat Ponta.

Premierul, a declarat ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului, ca imprumut pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat totodata ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-