Published On: lun, Aug 13th, 2012

Zotoi, du-te dracului acasa!

Share This
Tags

* Politia Rutiera aplica sanctiuni dupa ureche si da exemple clare de incalcari ale legislatiei *

In ciuda faptului ca realizeaza saptamanal actiuni pe raza municipiului in vederea prevenirii accidentelor rutiere, agentii de politie se pare ca sanctioneaza preferential abaterile in trafic. Nu de putine ori am observat in trafic masini straine conduse de anumiti indivizi cu dosare “grele” care trec nestingherite de filtrele politiei rutiere.

Saptamana trecuta Politia a avut o actiune prin care urmarea surprinderea abaterilor de la regulile rutiere a conducatorilor de autoturisme care nu respecta marcajul pietonal. In cadrul acestei actiuni, autospecialele Politiei Rutiere au fost surprinse stationand de cele mai mult ori pe trotuar, un lucru de-a dreptul ilegal, ca de bun simt nu mai intreaba nimeni.

Intrebat daca au dreptul de a parca acolo, Zotoi Bogdan, inca seful Serviciului Politiei Rutiere Braila a declarat: “Masinile nu erau parcate. Masinile stau parcate doar in spatiul amenajat din parcarea institutiei. Acele autoturisme despre care vorbiti erau pe teren pentru a efectua controalele necesare. Masinile sunt dotate cu o camera video. Pentru a-I filma pe cei care se abat de la legislatie acestea trebuie sa aiba o anumita pozitie. Inca o data va repet ca nu erau parcate ci erau la serviciu”.

Nu erau parcate, dar erau stationate pe trotuar, impiedicand astfel circulatia pietonilor pe care agentii incearca sa-i apere prin aceste actiuni neinsemnate.

* Doar fraierii iau amenzi

Desi se lauda cu actiuni de prevenire, agentii SPR scot imediat carnetelul cu procese verbale cand intalnesc vreo abatere, oricat de mica ar fi ea.  Nu ar fi o problema daca acest tratament nu s-ar face preferential.  Tot mai multi conducatori auto din municipiu si nu numai s-au plans ca au luat amenzi usturatoare in timp ce alti participanti la trafic, care faceau greseli mult mai grave, erau lasati sa plece doar cu un avertisment, sau, mai grav, nu erau opriti deloc.

“Totul se face pe nepotisme si pe pile. Daca esti fiul cuiva sau daca esti tu cineva nu ai nicio sansa sa fii oprit. Esti regele soselei tale. In schimb pe noi, oameni de rand, ne opresc pentru orice. Intr-o seara au vrut sa-mi dea amenda pentru ca am calcat linia continua. Nu era adevarat. In primul rand ei erau dupa colt si nu aveau cum sa ma vada, iar eu am mers pana la prima intersectie unde am intors masina”, a declarat Cristi M. reporterilor InfoBraila.

In ceea ce-l priveste pe seful SPR, nu ne-ar mira ca el sa nu fie la curent cu ceea ce se petrece pe strazile Brailei, tinand cont de faptul ca nu este interesat nici de sedintele la care trebuie sa dea raportul in fata prefectului. Cu totii stim insa ca pestele de la cap se impute, asa ca nu ne mira “faptele de vitejie” ale oamenilor lui Zotoi, in conditiile in care comanda interimara a IPJ nu ia nici un fel de masuri!

Comentarii

comentariu

About the Author

-