Published On: vin, Aug 10th, 2012

Zona economica euro si-a accentuat trendul descendent

Share This
Tags

Intr-un raport intocmit de Banca Centrala Europeana se arata ca riscurile cu care zona euro se confrunta sunt generate de tensiunile de pe pietele financiare sau de o posibila crestere a preturilor energiei. Din raport reiese ca recesiunea se va accentua in Italia, dar va atinge si Franta. Germania, prima economie europeana si destinatie principala a exporturilor romanesti, urmeaza sa fie afectata de criza. Propunerea opozitiei germane de stanga ca autoritatile de la Berlin sa urmeze modelul Frantei si sa aplice o taxa pe averile bogatilor, metoda ce ar aduce peste 10 miliarde de euro la buget, este un prim sens ca poporul german ia in serios viitorul declin.

Recesiunea se pare ca nu va mai putea fi evitata anul acesta. Banca Centrala Europeana si-a inrautatit prognoza de scadere economica pentru zona euro in anul curent, de la 0,2% la 0,3%. Pe viitor se anticipeaza o crestere economica cu doar 0,6%, fata de 1%, stabilita initial.

BCE indeamna guvernele zonei euro sa-si reformeze rapid economiile, in sensul cresterii competitivitatii produselor si al flexibilizarii pietei muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-