Published On: mar, Aug 7th, 2012

Victor Ponta ministru interimar al Justitiei

Share This
Tags

*Presedintele interimar a semnat Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei.

Luni seara, premierul Victor Ponta anunta ca Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detasarea in functia de ministru al Justitiei, i-a transmis ca v-a demisiona din functia de mebru al CSM, si in cateva zile dupa derularea tuturor procedurilor se va instala in functie. Consiliul a respins cererea in unanimitate in sedinta de luni. Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura. Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.
Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie, ci doar revocarea lui Titus Corlatean de la sefia acestui minister, acesta din urma fiind desemnat ministru de Externe.
Crin Antonescu, l-a desemnat azi, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justitiei. Presedintele interimar a semnat Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-