Published On: mar, Aug 7th, 2012

Tinerii citesc carti pe net, iar batranii le vand sa nu moara de foame

Share This
Tags

* Daca inainte achizitionarea unei carti era in acelasi timp necesitate dar si pasiune, acum nimeni nu mai este interesat de asa ceva * Elevii din clasele gimnaziale sau liceenii nu sunt deloc interesati de citit *

In Braila exista doar patru anticariate care se ocupa de comercializarea cartilor vechi, dar nici acestea nu au mare succes in ceea ce priveste vanzarile. Pretul cartilor din anticariate porneste de la suma de 1,5 lei si poate ajunge si pana la 50 de lei sau chiar mai mult, in functie de autorul, vechimea si domeniul din care fac parte. “Cel mai bine se vand cartile adresate scolarilor din clasele primare, deoarece doamnele invatatoare le dau sa citeasca diverse lecturi in vacantele de vara. Elevii din clasele gimnaziale sau liceenii nu sunt deloc interesati de citit”, a declarat vanzatoarea unui anticariat.

Chiar daca pretul acestora este mult mai mic decat in librarii, brailenii nu sunt interesati sa cumpere carti. Tinerii spun ca le este mult mai comod sa acceseze informatiile necesare de pe internet, iar cei mai in varsta le vand deoarece nu le mai pot citi si nici nu le mai pot intretine.

“Am multe carti acasa, dar nu mai vad bine ca sa pot citi. Oricum am citit toate cartile pe care le aveam in biblioteca. Acum le mai iau din raft ca sa le sterg de praf. De aceea am si venit sa mai vand din ele. Poate altcineva vrea sa le citeasca”, a declarat un pensionar venit sa-si vanda cartile.

Un alt pensionar a iesit sa-si vanda cartile chiar pe strada pentru ca nu are bani pentru a supravietui, insa acesta nu face prea mare vanzare deoarece multi nici nu intorc privirea spre cartile asezate pe trotuarul strazii.

Cultura nu mai reprezinta o prioritate in societatea contemporana iar acest lucru se reflecta si in rezultatele obtinute la examenele de bacalaureat din ultimii ani.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-