Published On: mie, Aug 1st, 2012

Sunt scolile brailene pregatite sa primeasca prescolari?

Share This
Tags

*In toamna peste 2022  sunt asteptati in clasa 0

Ministerul a alocat fonduri, dar responsabilitatea a revenit primariilor. De mai bine de un an acestea se ocupa de dotarea si amenajarea spatiilor.

Clasa pregatitoare este devenita obligatorie, iar primaria a facut deja invetitia necesara intampinarii elevilor.

“Cel mai important pentru copil este cum va arata clasa in care va invata”, dupa spuselor fostului ministru Funeriu.

Cadrele didactice sunt pregatite inca din luna Mai, locurile lipsa fiind ocupate de educatoare.

Fostul ministru Funeriu dezminte informatia cum ca “Clasa  pregatitoare fura un an din copilarie”. Acest lucru este total fals, ceea ce facem prin clasa pregatitoare este sa asiguram trecerea lina pentru copil inspre o scolarizare de succes. Ei vor beneficia de resurse ale invatarii, precum jocuri si materiale imprimate, gandite pentru varsta lor. Este o practică generala in Europa. Le spun parintilor ca ceea ce se intampla in acest an cu clasa pregatitoare trebuia sa se intample de multi ani, dar lipsa de curaj si viziune au intarziat nepermis acest lucru. Din cauza prevederilor vechii legi, peste 20.000 dintre copiii de sase ani nu se afla nici la gradinita, nici la clasa I”, a mai spus ministrul.

In 2001-2002, in Romania erau 257.000 de copii inscrisi in clasa intai. In 2006-2007 erau 230.000 de copii, iar in 2012-2013 ar putea fi undeva la 200.000 de copii.

*Clasa pregatitoare este legala, cu toate ca numerosi parinti au intentat procese

Copii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2012, se inscriu in clasa intai, iar cei care implinesc 6 ani pana la aceeasi data se inscriu la clasa pregatitoare denumita si clasa “0”.

In judetul Braila, aceste clase au fost formate, cu putine exceptii cum ar fi cei de la Liceul Teoretic” Grigore Moisil”, unde “ nu s-a aprobat clasa 0”, potrivit spuselor secretarei.

Conform datelor oferite de inspectorului scolar al invatamantului primar, Ecaterina Bonciu, pana la momentul inchiderii aplicatiei avem 118,5 clase pregatitoare, insumand un numar de peste 2022 elevi si 150 clase a  2876 pentru clasa I, mai mult chiar decat numarul celor recenzati”. Nu au fost probleme la infiintarea acestei clase.

Nu trebuie sa existe temeri, copii nu vor avea ghiozdane, ci doar fise de lucru.Ele vor fi acordate gratuit si vor ramane la scoala, reprezintand abecedarul viitorilor elevi. Programul va fi de 4 ore, cu o prezenta obligatorie. Copii nu vor primi note, dar bazandu-se pe o invatare prin joaca, vor fi recompensati valoric cu buline colorate.

Cei care nu s-au prezentat sunt asteptati  la scoala unde doresc sa se inscrie pentru a depunde dosarele pana pe data de 31 august.

Comentarii

comentariu

About the Author

-