Published On: vin, Aug 10th, 2012

Studentul Crin Antonescu

Share This
Tags

*Povestea studentului Crin Antonescu spusa de un proaspat consilier de al sau

De cateva zile presedintele interimar are un nou consilier, in persoana lui Radu Zlati, un profesor de istorie nascut in Sibiu.

“Evident, prietenia care ma leaga de Crin inca din anii facultatii. Iar o prietenie se poate verifica sub diferite forme. De data aceasta, sacrificand o luna din vacanta mea, eu fiind in concediu. Daca va fi nevoie de mine, in continuare, dincolo de orizontul 31 august, sunt de acord sa continui colaborarea, si sa incep ceea ce am gandit, in perspectiva institutionala. Daca nu, raman cu constiinta faptului ca am facut ceea ce, un prieten si… un om politic, nu-i asa, a putut sa faca”, a mentionat Zlati ca fiind motivele pentru care a acceptat noua postura de consilier.

Cei doi s-au cunoscut in anii studentiei caci “doua locuri ii pot aduce laolalta pe barbatii din diferite regiuni – armata si facultatea”, afirma Zlati. Ambii au terminat Istorie-Filozofie la Universitatea Bucuresti; au locuit in caminul Grozavesti. Fiind “fii ai clasei proletare, nu ne permiteam sa stam in gazda” si, mai ales, i-a apropiat dragostea fata de acelasi club de fotbal – Steaua -, fata un anumit gen de muzica, specific acelor ani –  Deep Purple, Zeppelin, Pink Floyd, evident Beatles -, fata de un anumit gen de literatura si “fata de Grecia Antica.

“In ceea ce priveste Steaua, am fost cam la toate meciurile importante, cu riscul de a mai chiuli, in cursul saptamanii, de la cate-un curs. Primul meci la care am mers impreuna a fost unul de pomina: Steaua – Scornicesti – care abia intrase in Divizia A -, si trebuie sa va marturisesc ca eram entuziasmati de felul in care erau huiduiti cei din Scornicesti. Am mai fost si la meciurile Nationalei, in masura in care ne permitea punga” isi aduce aminte cu drag Radu Zlati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-