Published On: lun, Aug 13th, 2012

Strada, locuinta pentru multi copii

Share This
Tags

Astazi in jurul orelor 9.00, o braileanca a surprins 3 copii ai strazii care dormeau sub balconul unui apartament de pe Strada Ghioceilor.

Aceasta a ramas marcata in momentul in care i-a vazut pe cei trei cum dormeau profund in acelasi loc unde, cu o zi in urma se adaposteau si cainii comunitari.

“M-am ingrozit cand am vazut cum acei copii dorm acolo. Am si eu copii acasa si m-a cuprins mila cand i-am vazut. Sunt cei care stau si cersesc la semaforul din zona Pietei Concordia. Nu am stiut cum sa reactionez. Ma gandeam sa-i trezesc si sa ii intreb de ce dorm acolo, dar apoi am zis ca nu sunt eu in masura sa ma interesez de soarta lor, nu ca nu imi este mila de ei doar ca nu am puterea necesara sa ii ajut”, ne-a declarat Camelia F, o braileanca care locuieste in zona.

Copiii dormeau pe o plapuma veche si murdara fiind inveliti cu o carpa la fel de jegoasa. Hainele lor erau nespalate iar adidasii din picioarele lor erau rupti.

Cateva ore mai tarziu reporterii InfoBraila i-au gasit pe copii chiar la semaforul de pe Calea Calarasilor. Intrebati de ce cersesc si de ce dorm pe strazi, acestia au raspuns scurt ca “asa vrem noi”.

Din motive lesne de inteles copii au ales sa paraseasca caminul lor, fiind trimisi deseori la cersit sau abuzati de cei care le-au dat viata.

Este greu de imaginat cum unii se chinuie sa supravietuiasca in conditiile in care nu au nici un sprijin. Acum este cald afara dar pe timpul iernii se expun la mult mai multe pericole. Copiii strazii risca sa contacteze diferite boli, sa inghete dar sunt supusi abuzurilor fizice contra unor sume de bani mai mult decat modice.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-