Published On: mie, Aug 29th, 2012

Spitalul Judetean Braila are datorii “mostenite”

Share This
Tags

*Ministerul Sanatatii a decis la momentul descentralizarii preluarea spitalelor de catre Consiliile Judetene, fara datorii

La momentul preluarii Spitalului Judetean Braila de catre Consiliul Judetean, spitalul figura cu datorii semnificative catre bugetul de stat.

Chiar daca la momentul descentralizarii, Ministerul Sanatatii a dispus preluarea spitalelor fara datorii, institutia a trecut in subordinea Consiliului Judetean cu o datorie de cateva milioane de lei.

In ciuda faptului ca se confrunta cu aceasta situatie, plata salariala nu a fost afectata in vreun fel.

Din declaratia Presedintelui Consiliului Judetean, spitalul are de incasat sute de miliarde pe cazuri pe care le-a rezolvat dar nici pana in momentul de fata nu s-a primit nimic, spre nemultumirea acestuia.

*Ministerul nu vrea sa faca compensare

Gheorghe Bunea Stancu a mai declarat ca Ministerul Sanatatii nu vrea sa faca compesare cu datoriile “mostenite” chiar daca nu s-au platit cotele catre stat.

Contactata de redactia ziarului nostru, Rodica Sin, managerul Spitalului Judetean a declarat ca datoriile se platesc esalonat. “Acestea sunt datorii fiscale. Intr-adevar ele exista si in mometul de fata se platesc esalonat in limita posibilitatilor”. Spitalul s-a adresat instantelor de judecata, dosarul aflandu-se pe rol la Curtea de Apel Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-