Published On: vin, Aug 3rd, 2012

SH-urile revin

Share This
Tags

*S-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie

Mai nou in Braila s-au deschis foarte multe astfel de magazine, fie in zone populate, fie pe strazile principale ale orasului cum ar fi Calea CalarasI, strada Mihai Eminescu sau Bulevardul Cuza.

“Lumea s-a saturat de chinezarii” dupa precizarea uneia dintre vanzatoare. Aici putem gasi produse de calitate la un pret rezonabil,chiar mic am putea spune in comparatie cu pretul la magazinele de renume din oras.

Considerate “la mana a doua”, pot fi chiar la “prima mana”, atunci cand e vorba de produse ce prezinta si etichete. Lasand rusinea la o parte, persoane din toate clasele sociale si din toate grupele de varsta ajung sa caute astfel de locuri.

Moda intalnita in occident prin targuri, unde persoanele se duc si isi vand hainele purtate la preturi foarte mici, pentru achizitionarea altora, sau spre exemplu in Germania unde lumea mai “instarita” pentru a face loc in sifoniere, arunca cu sacii aceste haine, care ajung sa fie comercializate in magazinele de la noi.

Magazine cu o investitie minima pentru un profit maxim, am putea spune daca luam in vedere ca lucrurile nu se mai vand la kilogram asa cum se proceda acum cativa ani, ci cu un pret pentru fiecare produs.

Spre exemplu pot avea o valoare intre 5 lei tricourile si hainutele de copii, 12 lei pentru o geca sau pantalon, sau 2 lei pentru produsele ce prezinta defecte.

Cu haine de firma si un pret mult sub cel din magazine, patronii ajung sa-si promoveze magazinul sub diferite politici datorita concurentei acerbe din ultimul timp. Spre exemplu in cursul saptamanii pretul normal, vineri, sambata reduceri, sau stabilirea intr-o zi a saptamanii a unei valori unitare cum ar fi de 6 lei orice produs.

Din cauza situatiei economice actuale, salariilor mici, oamenii ajung in  imposibilitatea achizitiei  articolelor vestimentare din magazine datorita preturilor exagerate, luand in considerare valoarea salariului minim pe economie. Dorintele si nevoile persista, chiar daca banii lipsesc, astfel  aceste magazine au venit spre intampinarea lor, dar bineinteles si cu un beneficiu propriu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-