Published On: mie, Aug 1st, 2012

Sensul culorilor

Share This
Tags

*In incinta Bibliotecii Judetene Braila, marti ora 17.00, a avut loc vernisajul Letitiei Popa

Aflata la prima expozitie personala de pictura, Letitia Popa jongleaza cu pensula inca de la varsta de sase ani. Prezenta cu 24 de lucrari , alaturi de artistul plastic profesor Hugo Maracineanu, aceasta a invitat pe cei prezenti la o relaxare a privirii asupra colectiei de tablouri, pline de culoare  si optimism.

“Dorinta ei de a vrea este vie si evidenta, a putea se castiga prin exercitiu, munca, intuitie, a sti vine din sensibilitate si forta de exprimare. Cu pasi mici, dusa de mana, ajutata de studiul naturii asimiland cunostiinte de tehnica si de manevrare a mijloacelor plastice, reuseste sa-si descifreze si sa trimita in forme si culoare sentimentele, trairile. Avem in fata etapa de inceput, prin care cel ce aspira sa se impartaseasca lumii, se chinuie sa-si slefuiasca mijloacele, puterile, pentru a iesi in lume”  declara indrumatorul Maracineanu.

Abia intrata in clasa a noua a Liceului Ghe.M.Murgoci, tanara artista plastica se descrie ca fiind o fire boema, emotiva si totodata vesela. Prefera sa picteze peisaje, portrete, natura statica insa invaluite in culorile cele mai vii, tocmai din acesta cauza ne dam seama de pofta de viata a artistei.

Nimic nu e simplu: nu te poate asculta pensula, nu te pot asculta culorile, ba se deschid dupa un timp, ba se inchid, se invata doar practic, nu teoretic.

Arta este o cale de a te apropia de oameni. Nu exista talent desavarsit care sa se manifeste instantaneu. Deprinderea se obtine prin observatie si exersare.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-