Published On: joi, Aug 2nd, 2012

Scolile din Braila in pericol din lipsa de fonduri

Share This
Tags

Exista cinci locatii de invatamant in orasul Braila ce trebuie reabilitate. Campusurile Liceului Agricol si a Liceului Pedagogic D.P. Perpessicius, Scoala Spiru Haret precum si gradinitele nr.40 si nr 50. Aceste spatii au fost licitate in anul 2008 pe finalul guvernarii de atunci. Lucrarile au fost incepute , insa nu au mai fost bani pentru finalizare.

Cele doua gradinite sunt constructii noi si lucrarile acestora necesita conservare ceeea ce inseamna costuri in plus.

Scoala Spiru Haret din Bariera Calarasilor este o constructie veche, pe caramida portativa, la care numai partea stanga a fost reabilitata pana acum, trebuind consolidate si partea din mijloc precum si partea dreapta.

In ultima vizita la Braila, Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a aflat despre aceasta problema si sunt promisiuni ca se vor gasi rezolvari in acest sens.

Primarul Brailei Aurel Simionescu a declarat ca “o expertiza a lucrarilor ar ajuta, insa procedura este complicata”.

Inspectoratul Scolar Judetean doreste sa treaca aceste lucrari in administrarea Palatului Copiilor, momentan ele apartinand Ministerului Educatiei. Scopul este de a obtine fonduri pentru Palatul Copiilor cu alta destinatie. Pentru a se putea interveni pe acest proiect sunt necesari patru ani, astfet incat abia in 2013 se va putea indeplini acest demers.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-